fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Päivi Räsäsellä on oikeus arvioida, mihin kirkkomme on menossa

Päivi Räsänen (kd.) riemuitsee Hämeenlinnan Verkatehtaalla läpimenoaan viime eduskuntavaaleissa 14. huhtikuuta. Kuva: Pekka Rautiainen
Päivi Räsänen (kd.) riemuitsee Hämeenlinnan Verkatehtaalla läpimenoaan viime eduskuntavaaleissa 14. huhtikuuta. Kuva: Pekka Rautiainen

Kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) on tullut uutisaihe Yhdysvalloissa, tarkemmin sanoen maan konservatiivisia ja kristillisiä arvoja kannattavassa mediassa. Näin Yle uutisoi 7.9. Washingtonista.

FoxNews kertoi 5.9. Räsäseen kohdistuvasta esitutkinnasta, kertoen seikkaperäisesti suomalaispoliitikon olevan “viharikostutkinnan” kohteena.

Perjantaina 6.9. useat kristilliset mediat CBN-kanavan johdolla jatkoivat Räsäsen tapauksen uutisointia, häntä on myös haastateltu. American Conservativen kolumnisti näki tässä suoranaista kristittyjen vainoa.

 

Meillä Suomessa pitäisi olla sanan- ja uskonnonvapaus. Päivi Räsäsellä, kuten meillä muillakin kirkon jäsenillä on oikeus arvioida, mihin kirkkomme lähtee mukaan.

Osallistuminen Pride-tapahtumaan herättää kysymyksen, miten Raamattu sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi.

Pride-(Ylpeys-) ideologia pyrkii tietoisesti syrjäyttämään kristillisen ihmiskuvan. Yksilön kokemus omasta itsestä ja se, mitä hän sukupuolisesti kokevana haluaisi olla, on korkein normi.

Alkukirkko joutui taistelemaan gnostilaisuutta vastaan. Siinä ihmissielun katsottiin voivan ikään kuin syntyä väärään ruumiiseen. Siitä johtuen ruumista saattoi käyttää vapaasti, eikä sen turmelusta varottu.

 

Raamatullisen ihmiskäsityksen mukaan ruumis on Pyhän Hengen temppeli, eikä sitä voi käyttää mihin tahansa, eikä tehdä sille mitä tahansa.

Synti eri muodoissaan on jokaisen meidän ongelma, siksi siitä on aina puhuttava.

Kirkon aarteet: evankeliumi, Jumalan voima ja armo voivat meitä auttaa ja vapauttaa. Päivi Räsänen on monesti ollut omantunnon äänenä maassamme, eikä häntä pidä sen tähden vainota.

Menot