fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Parolan keskustaan lukiolle oma kampus?

Parolan lukio toimii väistötiloissa osittain entisissä taksikeskuksen tiloissa. Kuva on viime helmikuulta. Kuva: Esko Tuovinen
Parolan lukio toimii väistötiloissa osittain entisissä taksikeskuksen tiloissa. Kuva on viime helmikuulta. Kuva: Esko Tuovinen

Olen aikaisemmin vastustanut joidenkin Hattulan päättäjien ehdotuksia siitä, että Parolan lukion väistötiloiksi osoitetut tilat olisivat pysyvä ratkaisu. Kuitenkin itsekin “ruhtinaalliset” pari päivää lukion väistötiloissa olleena olen tullut toisiin ajatuksiin.

Pitäisikö Parolan keskustaan kuitenkin luoda Parolan lukion kampus?

Nyt lukiolla on tiloinaan keskustassa opetuskäytössä Juteinitalo ja Katariinankulma (entinen taksikeskus). Muuta opetusta on joidenkin aineiden osalta Parolan yhteiskoululla vanhoissa tiloissa yhteiskäytössä yläasteen kanssa.

Puuttuvat tilat uuteen rakennukseen?

Ehdotukseni kunnan päättäjille olisi, että lukiolle rakennetaan keskustaan ne tilat, joita Juteinitalo ja Katariinankulma eivät pysty tarjoamaan. Esimerkkeinä käyttäisin fysiikan ja kemian luokkia sekä ruokalaa.

Uskoisin, että tällainen rakennus ei aiheuttaisi suuria kustannuksia, sillä periaatteessa keskustasta ei juuri puutu tiloja. Mistään massiivisesta rakennuksesta ei olisi kyse.

Kunta turvaisi lukion säilymisen

Kuntaan luotaisiin Parolan lukiolle kampusalue. Kampus tulisi kestämään monia vuosia. Tällöin kunta turvaisi Parolan lukion säilymisen Hattulassa laadukkaissa tiloissa. Pelko tilojen rapistumisesta ja vanhojen tilojen sisäilmaongelmista olisi poissa.

Uskoisin myös, että itse keskustan alue tulisi elävämmän näköiseksi kun lukiolaisia näkysi keskustassa.

Järkevää opiskelun ja talouden kannalta

Myös yrittäjät kiittäisivät kun potentiaalisia asiakkaita olisi alueella enemmän.

Mikä estäisi ruokailun, hyppytunnin tai koulun jälkeen syömässä, parturissa tai muussa liikkeessä käymistä?

Hattulassa on oltu vastahakoisia rakentamaan lukiolle tiloja yläkouluhankkeen yhteyteen. Tässä esittäisin päättäjille ratkaisua, jonka uskon olevan sekä opiskelun että myös talouden kannalta järkevä.

Uskalletaan nyt toimia Hattulan koulujen eteen, etteivät ongelmat kasaannu tulevaisuudessa!

Lue myös:

Parolan lukiolle odotetusti tilat Juteinitalosta ja taksikeskuksesta (28.2.2020)

Alanurkka: Parolan lukiossa on nyt kyse periaatteesta (21.1.2020)

Menot