Mielipiteet

Mielipide: Rahalla saa ja hevosella pääsee – S-ryhmä sekoittaa palvelutarjontaa

Hämeenlinnan Jukolan S-marketin rakennus marraskuussa vuonna 2018. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan Jukolan S-marketin rakennus marraskuussa vuonna 2018. Kuva: Pekka Rautiainen

S-ryhmä tekee, mitä parhaaksi näkee, eikä siinä ole muilla mitään pullikoimista.

Jukolan palvelutarjonta kokee mullistuksen lähivuosina, kun entisen K-supermarketin kiinteistö ja nykyinen, entisestä leipomorakennuksesta vuonna 2011 laajennettu S-market puretaan.

On ymmärrettävää, että S-ryhmä haluaa olla askeleen edellä kilpailijoita, sillä sitähän 2 100 neliön S-marketin purkaminen ja uuden 3 500 neliön kaupan rakentaminen merkitsee.

 

Tässä rytäkässä uuteen tilanteeseen joutuvat Jukolan Kukkatalo, Jukolan Hiuskeskus, Jukolan Jussi ja Kabul Kitchen. Perinteikäs Jukolan Kukkatalo joutuu toistamiseen lähtemään S-ryhmän tieltä uuteen paikkaan.

Toivottavasti muutkin mainitut yritykset jatkavat ja löytävät uusia tiloja. Jukolan Hiuskeskuksen yrittäjä ilmoitti jäävänsä eläkkeelle, mutta tuolivuokralaisen asema on hankala.

Tästä koko hässäkästä on pakko päätellä, että S-ryhmällä on paljon ylimääräistä rahaa.

On erittäin hienoa, jos firmat investoivat mahdollisimman paljon voitoista, mutta S-ryhmän toiminta lähentelee riistokapitalismia.

 

S-ryhmä varmasti ainakin osittain tarkoituksella sekoittaa monen yrityksen kuvioita ja heikentää Jukolan tähän asti laadukasta palvelutarjontaa.

Näistä sanoista huolimatta käyn varmaan jatkossakin S-ryhmän liikkeissä, sillä eihän nykymaailman virtauksia vastaan kenelläkään ole mahdollisuuksia kapinoida.

”Rahalla saa ja hevosella pääsee” on yhä erittäin ajankohtainen sananlasku.

Silti rahamahdin (tässä tapauksessa S-ryhmä) valta tuntuu ikävältä ja jopa lyhytnäköiseltä.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic