fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Rautatieasemalla ihan pihalla – Palvelusta on jäljellä vain muisto

Takana loistava historia – ja palvelu. Muistolaatta Hämeenlinnan rautatieaseman ulkoseinässä. Kuva: Lukijan kuva
Takana loistava historia – ja palvelu. Muistolaatta Hämeenlinnan rautatieaseman ulkoseinässä. Kuva: Lukijan kuva

VR:n asiakaspalvelu ei kehuja ansaitse. Junien sähköhäiriöt ja lumiongelmat voi ymmärtää, mutta tiedotus matkustajille on kelvotonta. Näin sujui matka Helsinkiin torstaina:

Hämeenlinnan aseman infonäyttö kertoo, että juna 11.47 on peruutettu ja korvataan pendolinolla. Saman tiedon saa kuulutuksesta, jos sattuu seisomaan ulkona – asemahallissa sitä ei kuule. Näytöllä hehkuu punaisena uusi aika 12.15, mutta yksi odottajista saa netistä selville, että kyseinen Pohjanmaan pendolino lähestyy vasta Tamperetta.

Itse olen kotona lippua ostaessani nähnyt netistä, että 12.45 on Helsinkiin junayhteys, joka ajetaan bussilla Riihimäelle asti. Miksihän tästä ei ole ei aseman näytössä mitään tietoa?

Kun bussi ajaa aseman eteen, sanon asian kuljettajalle. Hän menee ystävällisesti kertomaan kyydistä asemahallissa istuville, ja bussiin kiiruhtaa lisää matkustajia.

Tarkoitus vieroittaa hämeenlinnalaiset junista?

Toimiikohan VR:n tiedotus yhtä surkeasti muuallakin, vai onko tarkoitus vain vieroittaa hämeenlinnalaiset junista ja totuttaa reissaamaan Helsinkiin bussilla tai omalla autolla? Näin junat voivat kiireisten tamperelaisten iloksi pian hurahtaa kaupunkimme ohi.

Aseman muistolaatta kertoo junaliikenteen Hämeenlinnan ja Helsingin välillä toimineen 160 vuotta. Entisaikaan laatan viereisestä ovesta tuli laiturille VR:n univormuihin puettua ystävällistä henkilökuntaa, jolta saattoi kysyä mitä tahansa. Nyt suljetun oven sinetöi vartiointiliikkeen kyltti.

Kiitos aseman kioskin ystävälliselle myyjälle ja fiksulle bussikuskille, jotka yrittävät auttaa matkustajia sen verran kuin näissä oloissa pystyvät!

Menot