fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Sibeliuksenkadun varrella on myös kirkkorakennus – Katujen ylitys on huonojalkaisille vaikeaa

Vapaakirkko sijaitsee Hämeenlinnassa Sibeliuksenkadun ja Lukiokadun risteyksessä. Kuva: Juhani Salo
Vapaakirkko sijaitsee Hämeenlinnassa Sibeliuksenkadun ja Lukiokadun risteyksessä. Kuva: Juhani Salo / HäSa, arkisto

Sibeliuksenkadun varrella on muun massa yhden seurakunnan kirkkorakennus, jossa on toimintaa viikon jokaisena päivänä.

Uusi pyörätiesuunnitelma veisi kaikki parkkipaikat kirkon läheisyydestä. Miten kaupunki aikoo taata, että kirkkoväki pääsee turvallisesti osallistumaan tilaisuuksiin?

Lue myös: Asukkaat ja yritykset eivät sulata Sibeliuksenkadun pyörätiesuunnitelmaa – “Ei kadulla nytkään pyöräile kukaan” (2.7.2021)

On vanhuksia, huonojalkaisia, pikkulapsiperheitä – ei kaikkien ole niin helppo kulkea pitempiä matkoja ja ylittää monia katuja päästäkseen haluamaansa jumalan sanan kuuloon, varsinkaan syyssateiden ja talven liukkauden aikaan. Mahtaako kukaan edes ajaa pyörää niillä keleillä?

Kaupungin päättäjien on syytä arvioida uusia pyöräteitä suunnitellessaan miten kaikkien asukkaiden parhaaksi voidaan toimia, eivät pyöräilijät ole ainoa porukka kaupungissa ja siksi heitä ei pidä asettaa etuoikeutettuun asemaan. Me muutkin maksamme veroja.

Sähkövehkeillä vauhdilla Aulangontiellä

Toinen asia. Aulangontien jalkakäytävät ovat myös pyöräilijöiden käytössä.

Yleensä tämä yhteiskäyttö sujuu aika hyvin. Joskus tosin joku sujauttaa jalankulkijan ohi sellaisella vauhdilla, että saa pelätä jäävänsä alle.

Jalkakäytävällä huristeli pikkupoika sähköskootterilla. Pojalla ei tainnut pyörän käyttö oikein olla hallinnassa ajotyylistä päätellen. Jos näitä pikkusällejä alkaa ajella noilla sähkövehkeillä enemmänkin, siinä taitaa rollaattorimummot ja -papat olla äkkiä kumollaan.

Moni vanhempi ihminen kulkee Aulangontien jalkakäytävällä sauvoja käyttäen tai vetäen ostoskärryä, ei ole niin helppo tehdä äkkinäisiä väistymisiä varsinkaan pyörän tullessa takaa. Vanhempien on syytä miettiä minkä ikäisellä lapsella on valmiuksia käyttää mitäkin ajoneuvoa.

Menot