fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Sihvonen tietää, vai tietääkö? – Katkeruus HPK:ta kohtaan paistaa jälleen kerran tekstistä läpi

Seinäjokelaisen S-Kiekon kasvatti Petri Kontiola oli HPK:ssa kuluneella kaudella kaukalon kunkku. Hän voitti Liigan pistepörssin ja jatkaa 36-vuotiaana komeaa uraansa ensi kaudella Tampereen Ilveksessä. Kuva: Pekka Rautiainen
Seinäjokelaisen S-Kiekon kasvatti Petri Kontiola oli HPK:ssa kuluneella kaudella kaukalon kunkku. Hän voitti Liigan pistepörssin ja jatkaa 36-vuotiaana komeaa uraansa ensi kaudella Tampereen Ilveksessä. Kuva: Pekka Rautiainen

Luettuani Petteri Sihvosen kitkerän kirjoituksen (HäSa 14.4.), tunsin johtavana journalismikriitikkona tarvetta tarttua kynään, jälleen.

Ei minua kukaan ole syystäkään johtavaksi nimittänyt, mutta kuten ilmeisesti tapana on, niin nostin itse itseni tälle jalustalle omaan norsunluutorniini.

En tiedä mistä Sihvosen ilmiselvä katkeruus HPK:ta kohtaan kumpuaa, mutta kyllä se mielestäni jälleen selkeästi paistaa tekstistä läpi.

Ymmärrän toki sananvapauslain mukaisen lähdesuojan, mutta kun “tieto” kerta toisensa jälkeen perustuu torstaijutun tapaan tällaisiin lähteisiin kuin: “tietojeni mukaan, laajoihin kontakteihini nojaten, nimettömät lähteeni” ja niin edelleen?

“Seuran arvostus melkeinpä romahtanut”

Näillä tiedoilla Sihvonen sitten kirjoittaa muun muassa: “Seuran arvostus agentti- ja pelaajamarkkinoilla on melkeinpä romahtanut, keneltäkään ei heru kehuja… kukaan ei kehu….” ja niin edelleen.

Mielestäni edelliset ovat kohtalaisen kyseenalaisia lausahduksia. Kutsuisin tällaista lähinnä niin sanotusti seiskalehden journalismiksi. Ja vielä kaiken lisäksi vuosikymmeniä kestotilaamani ja arvostamani Hämeenlinnassa ilmestyvä maakuntalehti aina vain näitä julkaisee.

Meedion kyvyillä Sihvonen tunkeutuu myös nuoren ja todella lahjakkaan HPK-juniorikiekosta nousseen kiekkoilijan pään sisään: “Hän ei tule puhumaan eteenpäin hyvää Kerhosta organisaationa…”

Tämän tietää Sihvonen, vai tietääkö?

“Kontiola enää niukin naukin liigatasoa”

Kuuntelinpa vielä lokakuussa sarjan jo alettua julkaistun Kiekkokiukaan. Siinä johtava analysoi Petri Kontiolaa muun muassa näin: “On fakta, että viisi viittä vastaan pelissä Kontiola on enää niukin naukin liigatason pelaaja. Kaksinkamppailukyky ei ole liigatasoa. Ei huolinut enää Jokerit eikä Tappara, koska jääkiekko on nuorten miesten peli ja näin ollen Kontiola joutui Hämeenlinnaan.”

No virhearvioitahan me kaikki joskus teemme. Ei niitä tietysti myöntää tarvitse.

Kaikesta huolimatta: Aurinkoista ja valoisaa kevättä kiekkoväelle!

Menot