fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Sorretun voima jyllää eduskuntavaaleissa

Päättäjien paikoille on taas tarjokkaita. Eduskuntatalon valtiosalia esiteltiin eduskuntatalon laajan peruskorjauksen yhteydessä marraskuussa vuonna 2017. Kuva: Emilia Kangasluoma
Päättäjien paikoille on taas tarjokkaita. Eduskuntatalon valtiosalia esiteltiin eduskuntatalon laajan peruskorjauksen yhteydessä marraskuussa vuonna 2017. Kuva: Emilia Kangasluoma

Vaviskaa puoluejohtajat ja muut mogulit! Nyt me sorretun kansan jäsenet näytämme veret seisauttavan voimamme.

On päätöksen ja voimankäytön aika. On vaalin aika. Tulevana palmusunnuntaina me näytämme kaapin paikan solisalirateille ja kepulaisille ja kokoomusporhoille ja ruotsalaisille ja kristillisille ja persuille.

Emme suinkaan sääli vihreitäkään. Siinä voi heidänkin värinsä haalistua, kun me, kansa, piirrämme numerot vaalilippuihin.

Voi siinä tietysti haalistua kommareitten punavärikin. Tietäkööt kaikki, että kansa itse päättää nyt, mitä kansa haluaa. Kansaa ei enää saa sortaa. Nyt jyllää kansanvalta.

Valitsemme Arkadianmäelle uusia kasvoja ja toki vanhojakin. Punnitsemme itse kunkin ehdokkaan osaamisen ja kyvyt kultavaa´alla.

Ken ei kansan tahtoa tajua tai ymmärrä, putoaa parlamentin ulkopuolelle.

Kun uusi eduskunta aloittaa työnsä, seuraamme sen työtä herkeämättä.

Erityisen tarkasti me, kansa, seuraamme perustuslain noudattamista. Haluamme perustuslakivaliokuntaan kunnolliset ja isänmaalliset kansanedustajat, jotka ymmärtävät kansan parhaan.

Sama koskee tietysti myös mm. sosiaali- ja terveysvaliokuntaa. Sen kokouksissa ei saa enää huutaa eikä kiroilla. Mietintöjen on oltava jämptejä.

Hallitukseen on valittava ministereitä, joilla on järki päässä. Hallitus ei saa enää leikata köyhien avustuksia. Myös junien on kuljettava aikataulun mukaisesti ja kaikkien junien on pysähdyttävä myös Hämeenlinnassa.

Jos on tarvis, me kansa aloitamme jatkuvan päivystyksen eduskuntatalon edustalla. Siinä kansalaiset voivat kiivetä pylväisiin ja huudella kaikenlaista ohi kulkeville kansanedustajille.

Tietäkööt kaikki, että ensi vaalikaudella pyyhkivät uudet tuulet! Kansan sortaminen on loppunut!

Menot