Mielipiteet

Mielipide: Tehkää jo jotakin Hämeenlinnan keskustan pyöräilylle

Hämeenlinnan keskustan pyöräilymahdollisuuksia ei ole viime vuosina paljonkaan parannettu, ja pyörätietä on vain varovaisesti soviteltu mm. Sibeliuksenkadulle. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan keskustan pyöräilymahdollisuuksia ei ole viime vuosina paljonkaan parannettu, ja pyörätietä on vain varovaisesti soviteltu mm. Sibeliuksenkadulle. Kuva: Tomi Vesaharju

Olen aiemminkin kirjoittanut tästä pyöräilyn haastavuudesta Hämeenlinnan keskustassa.

Vietin kesän Lapissa. Töissä olin eräässä baarissa nelostien varrella Sodankylän pohjoisosassa. Väkeä kävi jenkeistä Japaniin ja kaikkea siltä väliltä.

 

Kävi myös hämeenlinnalaisia, terveisiä teille. Kun juttu kääntyi kaupunkimme keskustan liikenne ongelmiin, he kysyivät minulta, miksi Hämeenlinnassa pyöräilijät ajavat jalkakäytävillä.

Kerroin että keskustassa ei ole pyöräilijöille väyliä. Ajoradat ovat leveitä, yksisuuntaisilla kaduilla on tilaa kahdelle autolle rinnakkain, mutta autoja on sen verran, että yksikin riittäisi.

Kadut ovat paljolti nupukiveä. Kapeilla ja korkeailmanpaineisilla renkailla ne ovat hirveitä ajettavia.

 

Kuulin jopa huhua, että suunnittelussa olisiv at Kasarmikadun ja ehdottamani Sibeliuksenkadun pyöräilyväylät. Jos näin todella on, niin miksi mitään ei tapahdu?

Tässä on nyt mennyt pari vuotta ilman mitään konkreettista. Hämeessähän ollaan hitaita mutta rajansa kaikella. Toimikaa!

Tänään taas pyörällä kaupungilla liikuin. En edelleenkään ymmärrä, miksi tällä ainoalla hyvällä pyöräilyväylällä, Reskalla, tehdään torikauppaa kivenheiton päässä torista.

Kojun ympärillä kun häärää ihmisiä, ja ravintolalla on terassia, niin ei siinä paljon tilaa jää. Toki talveksi ne puretaan, mutta kyllä se pyöräily kesällä mukavampaa on kuin talvella.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic