Mielipiteet

Mielipide: Tervakoski houkuttelevampi – Tuoko market Turenkiin lisää viihtyisyyttä?

Tästä on riittänyt puhetta ja parranpärinää: uuden S-marketin paikaksi kaavailtua viheraluetta Turengissa kesäkuussa vuonna 2017. Kuva: Pekka Rautiainen
Tästä on riittänyt puhetta ja parranpärinää: uuden S-marketin paikaksi kaavailtua viheraluetta Turengissa kesäkuussa vuonna 2017. Kuva: Pekka Rautiainen

Kokoomuksen valtuutettu Marko Ahtiainen toteaa kristillisdemokraattien valtuutetun Pirjo Aitto-ojan säestämänä Turengin keskustasta: ”Mieluummin vien ulkopaikkakuntaisen vieraani vaikka Tervakoskelle, koska se on niin paljon viihtyisämpi”. (HäSa 4.8.)

Se on niin totta! Tervakoski hakkaa viihtyisyydessä Turengin mennen tullen, senhän huomasi heti uusi kunnanjohtajakin ja valitsi asuinpaikakseen Tervakosken.

Sitä ristiriitaisempaa ja ällistyttävämpää onkin, että Tervakosken juuri Turenkia viihtyisämmäksi todenneet valtuutetut samalla hengenvedolla kehtaavat toivottaa edelleen S-marketin uudisrakennuksen tervetulleeksi Lyylinpuiston jatkeelle tuhoamaan meiltä kylämme kauneimman alueen, joka Turengissa on ainoa paikka, jota vieraatkin kiittävät.

Näkeekö kukaan viihtyisyyden lisääntyvän?

Käsi sydämelle: marketinko näette lisäävän Turengin viihtyisyyttä tai kääntävän muuttovirran kohti kuntaamme? Uusi S-market – hurraa, sinne!

Nurmikon ja puiden tilalla asfalttia ja parkkipaikkoja, hienon ja suojeltavan rakennuskompleksin jatkona lättänä marketti, puron vierustalla polttoaineen myyntipisteet ja autojen pesupaikka.

Ihanaa bensan katkua ja autojen jatkuvaa pörinää koko entisen puiston täydeltä. Todellista vetovoimaa ?

Mitä luonto ja vehreys merkitsevätkään!

Tässä vaiheessa toivoo tarkasti mietittävän, mitä luonto, vehreys ja viihtyisyys voi merkitä, ja merkitsee tämän päivän hektisessä ja kaoottisessa maailmassa eläville ihmisille. Nyt kannattaisi ryhtyä pohtimaan sitä, kuinka Lyylinpuistosta tehdään yhteistyössä eri tahojen kanssa todellinen keidas! Sitä odotetaan.

SDP:n valtuutettu Pirjo Alijärvi visioi samassa artikkelissa alueelle mm. kahvilaa ja kauppareissullani keskustelin asukkaiden kanssa, jotka innokkaasti heittelivät ehdotuksia puiston penkeistä, siirrettävästä jäätelökioskista, pienestä laululavasta, suihkulähteestä, ja muisteloita niistä Turengin leijonien lahjoittamista, Lyylinlammessa lasten ilona olleista ankoista.

Vaikka niistä ajoista on jo kulunut jo lähes 40 vuotta, oli ankkojen syöttöreissuista jäänyt pienen pojan mieleen lämpimiä muistoja.

Yhteinen hanke yhteiseksi iloksi ja kuntakeskuksemme imagon nostamiseksi tuntuisi asukkaita innostavan – ei muuta kuin toimeksi ja Janakkala nousuun!

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic