Mielipiteet

Mielipide: Tottele kun pyydetään!

Hoitajana on äärimmäisen kiukuttavaa ja huolestuttavaa seurata, miten ihmiset edelleen laiminlyövät ohjeistuksia kotona pysymisestä Covid19-viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Se, että rajoituksia on nyt jo hetki pitänyt noudattaa, ei tarkoita että olisimme jo jotenkin niskan päällä tilanteessa ja kurista voi alkaa lepsuilla. Tähän tilanteeseen kannattaa nyt alusta asti asennoitua niin, että menemme näillä säännöillä vielä monia viikkoja. Jopa kuukausia.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että edelleen esimerkiksi terveysasemille hakeutuu henkilöitä, joilla ei ole mitään syytä tässä tilanteessa sinne mennä.

Nyt ei ole aika mennä luukulle kyselemään

Nyt ei ole nuoremman, eikä etenkään vanhemman ihmisen aika mennä terveysaseman luukulle kyselemään lääkityksestään tai laboratoriotuloksista. Yhteydenotot tulee tehdä puhelimitse!

Jos menet sinne terveysasemalle tikusta asiaa tehden, aiheutat itsellesi ja muille vaaraa. Vallankin jos menet luvatta esimerkiksi pandemiavastaanoton tiloihin tai muuhun odotustilaan, johon korona-viruksen mahdolliset kantajat on ohjattu odottamaan.

Tällaistakin valitettavasti kuulee, ettei edes selkeitä ohjeita totella ja ihminen päätyy näin vaarantaman itsensä ja muut.

Hoitohenkilökunta vaarantuu

Vaarannat myös hoitohenkilökunnan, joka muutenkin joutuu tulevina viikkoina äärimmäisen paineen alle. Meillä ei ole varaa menettää heistä yhtäkään sairauslomille tai kaikkein karmeimmillaan ruumishuoneelle.

Myöskään nyt ei ole lapsilaumojen tai teinijengien aika kokoontua kylillä. Yhtä lailla kaikki turha parveilu heidänkin osaltaan on nyt oltava täysin seis, samoin kuin senioreilta.

Kukaan ei voi olla poikkeustapaus

Ei, sinä, minä tai kukaan meistä ei ole poikkeustapaus. Sinun asiasi ei ole yhtään sen erilaisempi kuin jonkun muun, eikä oikeuta hätiköityihin päätöksiin ja esimerkiksi sinne terveysasemille menemiseen ilman, että ensin puhelimitse varmistaa, miten toimia.

Nyt jäitä hattuun ja mars kotiin seuraaviksi viikoiksi. Hoidathan lääkäriasiat puhelimitse ja vältät kaikkea ylimääräistä liikuskelua julkisissa tiloissa.

Pysy kotona, säästät sillä ihmishenkiä.