Mielipiteet

Mielipide: Ulkotekojää sopii lätkäkaupunkiin

Ulkojäät ovat olleet kuluneena talvena Hämeenlinnan seudulla harvinaista herkkua. Tässä kiekkoillaan Nummella 7. helmikuuta. Kuva: Pekka Rautiainen
Ulkojäät ovat olleet kuluneena talvena Hämeenlinnan seudulla harvinaista herkkua. Tässä kiekkoillaan Nummella 7. helmikuuta. Kuva: Pekka Rautiainen

Olen tervehtinyt ilolla hyviä ajatuksia siitä, että Hämeenlinnan kaupunkiin saataisiin ulkotekojää.

Kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri otti myös asiaan kantaa (HäSa 14.2.) ja totesi, että torin tekojääkenttä on antanut kaupunkilaisille positiivisia kokemuksia.

Lisäksi HPK julkaisi lauantaina 15. helmikuuta toritapahtumassa, että seuran järjestämän elinkeinoseminaarin yli 16 000 euron tuotto ohjataan Nuorten jääurheilun tuki -rahastoon. Summa toimii pesämunana ulkotekojääradan saamiseksi Hämeenlinnaan.

Myös iäkkäät huomioon suunnittelussa

Lasten ja nuorten harrastaminen on ykkösasia, mutta toivottavaa on, että iäkkäämmätkin jääurheilun harrastajat otetaan kunnolla huomioon ulkotekojään suunnittelussa.

HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikaisen mukaan ulkotekojää olisi kaikkinensa jääurheilua ja liikkumista tukeva asia, sillä se tukisi niin pelaajien omatoimista harjoittelua kuin pitäisi yllä kansalaisten yleistä luistelutaitoa.

Kaukalopallopuulaakin voisi elvyttää

Olisi hienoa, jos vuosia sitten todella aktiivisesti pyörinyt kaukalopallopuulaaki elpyisi ulkotekojään myötä.

Ulkotekojäät varmistaisivat myös höntsälätkäotteluiden pelaamisen. Oli sääli, että lauantaille (15.2) suunniteltu Nummi vs. Jukola -matsi jäi pelaamatta kummallisen talven takia.

Hämeenlinna on ehdottomasti lätkäkaupunki, joten on oikeastaan ihme, että täällä ei ole vielä ulkotekojäätä.

Menot