fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Uutta areenaa odotellessa!

Onhan näitä noussut ennekin. Elenia-areena eli nykyinen Loimua-areena valmistumassa Hämeenlinnan Pullerille kesäkuussa vuonna 2014. Kuva: Markku Uhari
Onhan näitä noussut ennekin. Elenia-areena eli nykyinen Loimua-areena valmistumassa Hämeenlinnan Pullerille kesäkuussa vuonna 2014. Kuva: Markku Uhari

Jotta Hämeensaaren areena etenisi, siellä pitäisi kaiken järjen mukaan nyt olla vahva konsepti ja innostuneita ihmisiä puolin ja toisin. Mediatietojen perusteella ei oikein siltä vaikuta. Kerhollakaan ei ole omaa tarvetta uudelle tapahtumatilalle.

Tietenkään korona-aika ei ole tehnyt asioita helpommaksi. Olisi vaatinut aikamoista kaukonäköisyyttä lähteä tällaisena aikana satsaamaan tapahtumatuotantoon. Toisaalta, jos sen olisi tehnyt, olisi kyllä saanut alan tuen ja paljon huomiota.

Toimialoilla on nokkimisjärjestyksensä

Eri toimialoilla on Suomessakin oma nokkimisjärjestyksensä. Tapahtumatoiminta on edelleen siellä häntäpäässä, vaikka sen todellinen asema millä tahansa talouden mittarilla vaatisi jotain aivan muuta. Asenteet muuttuvat hitaasti.

Tilannetta voi verrata siihen, kun maatalous pitkään näkyi paljon kokoaan ja merkitystään suurempana, vaikka sen osuus taloudesta oli vain muutamia prosentteja.

Vastaavasti perinteisen teollisuuden osuus taloudessa on nyt vähentynyt, mutta se dominoi julkisuutta, poliittista agendaa, maksettuja tukia ja niin edelleen.

Missä tämä näkyy? Olin reilut 20 vuotta sitten Lempäälässä vääntämässä konseptia uudelle tapahtumatoiminnan ja kaupankäynnin yhdistävälle kokonaisuudelle.

Enpä olisi silloin millään osannut kuvitella, kuinka vähän kehitystoiminta edistyisi tällä alueella parissakymmenessä vuodessa. Yleinen arvostus vaikuttaa tässäkin.

Hämeenlinna saanee odottaa areenaansa

Jos ihmeitä ei tapahdu, Hämeenlinna saa odottaa uutta areenaa vasta tulevaisuudessa.

Jos isompaa kokonaisuutta haetaan, niin luonteva paikka uudelle olisi Kantolanniemen kenttäalue. Sen kehittäminen tuntuu nyt kadonneen raskasmetallitapahtumien tuomiin isoihin saappaisiin. Tämä tosin vaatisi kovin erilaisen konseptin kuin mikä toimii keskustoissa.

Menot