Mielipiteet

Mielipide: Vältä suolaa lapsille kokatessa - aikuiset voivat itse lisätä suolan omaan ruokaansa

Marttaliiton asiantuntijoiden mukaan makuaisti tottuu vähäsuolaiseen ruokaan nopeasti. Kuva: Esko Tuovinen

Suomalaiset käyttävät runsaasti suolaa, ja erityisesti pikkulapsiperheissä suolan saanti on huolestuttavalla tasolla. Suola rasittaa lapsen elimistöä ja altistaa verenpaineen nousulle varhaislapsuudesta saakka. Tutkimusten mukaan lapset saavat suolaa erityisesti leikkeleistä, muroista ja leivästä. Siirtyminen kasvisvoittoiseen ruokavalioon ei automaattisesti takaa vähäsuolaisempia aterioita. Paras keino hallita suolan saantia on tarkistaa suolan määrä elintarvikepakkausten ravintosisältömerkinnöistä. Merkintöihin perehtymällä voidaan välttää…

Haluatko lukea koko jutun ja Hämeen Sanomien kaiken muun sisällön?

Tutustu digiin 1 eurolla

Samalla tilauksella pääset lukemaan Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset sekä mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu.

Olen jo tilaaja

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään. Pääset lukemaan artikkelin loppuun.