fbpx
Mielipiteet

Mika Walkamon (kok.) mielipide: Hämeenlinnan kaupungin näkymät ovat myönteiset – Raha tulee kaupunkiin lähes aina autolla

Hämeenlinnan kaupungin tunnus ikkunassa Raatihuoneenkadulla toukokuussa vuonna 2020. Kuva: Riku Hasari
Hämeenlinnan kaupungin tunnus ikkunassa Raatihuoneenkadulla toukokuussa vuonna 2020. Kuva: Riku Hasari

Vaikka marraskuun harmaus ja pimeys puskevat päälle, näyttää Hämeenlinnan kaupungin tilanne pitkästä aikaa valoisammalta.

Voin jo näin usean kuukauden kaupunginhallituksessa mukanaolon jälkeen todeta, että puolueiden ja edustajien välillä vallitsee erittäin hyvä yhteistyö ja henki. Ja tämä on siis näin hämeenlinnalaisittain paljon sanottu!

On ollut äärimmäisen mielenkiintoista perehtyä asioihin ja olla mukana innostavissa kokouksissa, joissa koko porukka puhaltaa yhteen hiileen – puoluerajoista riippumatta.

Uusia pestejä hoidetaan tyylikkäästi

Molemmat Koskiset, eli Jari (kok.) ja Johannes (sd.), valtuuston- ja kaupungin hallituksen puheenjohtajat, ovat hoitaneet uusia pestejään kokemuksella tyylikkäästi. Samoin uusi kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen on osoittanut olevansa juuri oikea henkilö tehtävään.

Mikä tärkeintä, kaupungin talous näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin pitkään aikaan. Yksi syy kaupungin talouden hyvään tilaan on se, että Hämeenlinna on tällä hetkellä muuttovoittoinen kaupunki, mutta laakereille ei voida jäädä lepäämään.

Kaupunkiin pitää saada lisää veronmaksajia

On tärkeää, että teemme jatkuvasti töitä ja mietimme uusia keinoja saadaksemme kaupunkiin lisää veronmaksajia ja yrityksiä. Vain hyvällä taloudenpidolla voimme jatkossakin taata koulutuksen, terveydenhuollon ja muut palvelut kaupunkilaisille.

Toki, eivät kaikki kaupungin asiat mene eteenpäin piirissä tanssimalla. Esimerkiksi keskusta-alueen rauhoittaminen pelkästään kevyelle liikenteelle on kirvoittanut voimakasta keskustelua.

Keskustamme on tehty autoilijoille, pyöräilijöille, kävelijöille sekä kivijalkakaupoille, eikä niitä pidä asettaa vastakkain.

Raha kaupunkiin tulee autolla

On myös hyvä muistaa, että kaupunkimme ulkopuolelta tuleva raha tulee lähes aina autolla. Keskustan tulee toimia kaupunkilaistemme kohtaamispaikkana, jonne on helppo tulla, riippumatta siitä millä tullaan.

Vastaavasti on jäänyt hieman harmittamaan, että emme saaneet kannatusta yksityisen päivähoidon palvelusetelin käyttöönoton lisäämiselle. Olisi hyvä, että kaupunkilaiset saisivat itse päättää mihin päiväkotiin haluavat lapsensa viedä.

Ilmaista pysäköintiä olisi voinut kokeilla

Samoin olisin mielelläni nähnyt keskustassa tunnin ilmaisen pysäköintikokeilun. Kokeilujakson lukujen valossa olisimme olleet viisaampia ilmaisen pysäköinnin vaikutuksista keskustan liike-elämään. Olen aidosti huolissani, että tyhjenevä keskusta-alue maksaa pian paljon enemmän kuin sieltä saatava pysäköintitulo.

Asemanseudun hiekkaparkin olisi voinut olla pendelöijille ja kaupunkilaisille ilmainen, mutta 50 euron maksu vuodessa on hyvä nykyiseen verrattuna.

Lopuksi, hyvää on se, että kaupunki tulee satsaamaan matkailuun ja tapahtumiin, joka tulee varmasti näkymään vetovoiman lisääntymisenä. Ahveniston maauimalakin tullaan varmasti korjaamaan, kunhan ensin tiedämme mitä se maksaa.

Itse aion jatkaa elinkeinoelämän ja yrittäjien puolesta puhumista.

Menot