Mielipiteet

Mielipide: Myös yksityiseläinlääkärit hoitavat tuotantoeläimiä

Hei, me ollaan tuotantoeläimiä. Tuuloslaisia uteliaita märehtijöitä viime huhtikuussa Antti Pulkin navetassa. Kuva: Pekka Rautiainen
Hei, me ollaan tuotantoeläimiä. Tuuloslaisia uteliaita märehtijöitä viime huhtikuussa Antti Pulkin navetassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomissa lauantaina 19.9.2020 (”Eläinlääkärien kipuihin tarvitaan suuri uudistus”) kerrottiin asiaa kunnaneläinlääkärien vaativasta ja monipuolista osaamista edellyttävästä työkentästä ja sen haasteista.

Artikkelista saattoi kuitenkin saada virheellisen käsityksen, etteivät yksityiset eläinlääkäriklinikat haluaisi osallistua isojen eläinten hoitoon. Tämä lienee todellisuutta vain pieneläinklinikoiden osalta, jotka ymmärrettävästi paneutuvat omaan erityisosaamisalueeseensa.

Useita yksityisiä yrityksiä

Jotta asiasta ei jäisi epäselvyyttä, haluamme painottaa, että Suomessa on lukuisia sekä paikallistason että myös valtakunnallisesti tuotantoeläinlääkäripalveluja tarjoavia yksityisiä yrityksiä, jotka joko päätoimisesti tai keskeisenä osana toimintaansa haluavat nimenomaan paneutua tuotantoeläinten hoitoon ja terveydenhuoltoon omana erityisosaamisalueenaan. Edustamme osaa tästä joukosta.

Koemme, että yhteistyö paikallisten kunnaneläinlääkäreiden kanssa on sujunut hyvässä hengessä, toimivasti ja vastavuoroisesti.

Näin toivomme asioiden jatkuvankin, jotta sekä kunnallisten että yksityisten tuotantoeläimiä hoitavien eläinlääkärien työ eläinten terveyden ja hyvinvoinnin eteen voidaan hyödyntää.

Tavoite on yhteinen

Uskomme, että meidän kaikkien yhteinen tavoite on eläinten hyvinvoinnin lisäksi tukea kotieläintuottajia laadukkaiden ja turvallisten kotimaisten elintarvikkeiden tuotannossa ja vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme tarpeisiin nopeasti kehittyvässä kotieläintaloudessa.

Koskemme siis ilomielin isoihin eläimiin – ja mieluiten ilman minkäänlaisia ”pitkiä keppejä”!

Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon yksityiseläinlääkärit:

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic