fbpx
Mielipiteet

OAJ:n paikallispuheenjohtaja: Tyrmistyttävä kommentti toimituspäälliköltä

Haluan esittää tyrmistykseni Hämeen Sanomien toimituspäällikön Tuulia Viitasen kommenttikirjoituksesta (Opettajat katsovat omaan napaan – Veikö korona kansankynttilöiden solidaarisuuden ja moraalin? HäSa 27.4.) ja siinä käytetystä kielestä.

Ensinnäkin on erittäin loukkaavaa puhua kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisista, korkeasti koulutetuista henkilöistä kansankynttilöinä. Siinä mennään mielestäni hyvän maun rajojen yli.

Toiseksi tässä vaikeassa kriisitilanteessa, jossa koko maapallomme kärvistelee, on loukkaava leimata yksi ammattiryhmä omaan napaan katsojiksi, ei-solidaarisiksi ja moraalittomiksi.

Ovathan opettajat tehneet valtavan työn tehdessään tätä työtä etänä, monet oman jaksamisensa äärirajoilla ja työajan venyessä jopa 10 tuntiin päivässä.

Useat ovat soittaneet oma-aloitteisesti puhelimitse jokaiselle oppilaalleen ja näin saaneet tärkeää tietoa heidän kuulumisistaan.

Monia muitakin luovia ratkaisuja on käytetty, jotta kaikki tavoitettaisiin. Opettajat pääsääntöisesti ovat huolissaan oppilaistaan ja pitävät heistä huolta.

Merja Pajunen-Putti

opettaja

puheenjohtaja, OAJ Hämeenlinna

Menot