Mielipiteet

"Olen suivaantunut väistelemään lokkeja"

Naurulokkeja kaupungintalon katolla. Kuva: Esko Tuovinen
Naurulokkeja kaupungintalon katolla. Kuva: Esko Tuovinen

Jouko Astorilta (HäSa 29.6.) varsin kauniita sanoja ja ajatuksia luontaiset pesimäpaikkansa menettäneiden lokkien ja tiirojen puolesta. Toki uskoisin Vanajaveden rannoilla edelleenkin löytyvän jokunen vapaa kivenkolo.

Mutta. Säännöllisesti Hämeenlinnan kävelykadulla eli Reskalla liikkuvana minulla on hieman toisenlaiset ajatukset näistä kaupunkilaistuneista vesilinnuista.

Olen läpeensä suivaantunut joutuessani jatkuvasti väistelemään maassa makoilevia tahi tepastelevia vesilinnun poikasia samalla koettaen varoa Kiviluodon talon katolla vahtivaa aktiivista vanhempainyhdistystä.

 

Ajaessani pyörällä tai jalan kulkien liejuista Reskaa pitkin pyörän renkaat tai kengän pohjat lokin jätöksissä tulee väistämättä mieleen myös ihmisille luontaisen asuinpaikan suojelu.

Järkyttävän näköiset ihmisille tarkoitettujen kahviloiden ja ravintoloiden terassien edustat eivät ikävä kyllä juurikaan houkuttele asiakkaita. Sääli näiden palvelujen yrittäjiä.

Puhumattakaan asuintalojen seinistä ja ikkunoista. Näitä paikkoja ei voi mainita, kun puhutaan muuten niin kauniista kotikaupungistamme.

 

 

Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen mielipide: Lokeilla on oikeus elää ja pesiä keskustassa

Asiasanat