fbpx
Mielipiteet

Pelastakaa Touhulan päiväkoti

Tarvasmäen päiväkoti.

Viimeaikaisten koronakriisin täyttämien uutisten joukkoon on uponnut Touhulan päiväkotien hätä. Monen perheen huoli lapsen päiväkotihoidosta on todellista.

Bonusvaarina olen seurannut pienen tytön kasvamista Touhulan oppien mukaisesti. Päiväkoti on osoittanut todeksi sen mitä olemme hyväksi ajatelleet: Toisten huomiointi, luovuus, kaveruus, turvallisuus, liikunnallisuus, ruokailut ja yhteydenpito vanhempiin.

 

Reilu vuosi sitten lapset saivat kutsua jonkun heille merkittävän henkilön tutustumaan päiväkerhon arkeen. Voitin silloin tämän kunnian ja sain vaimoni kanssa käsintehdyn kutsun Touhulan päivään.

Touhulan tarha oli erittäin virikkeellinen ja lapset esittivät monenlaisia vapaita temppuja. Kutsuvieraat katselivat hämmentyneinä reipasta menoa. Riitoja lasten välillä ei ollut. Jos joku halusi käyttää leikkikeittiötä, hän odotti vuoroaan. Samoin kiipeilytelineillä. Ohjaajat seurasivat hymyillen vieressä ja olivat iloisia monista positiivisista palautteista sekä kiitoksista.

 

Aamupäivisin kävelen koiran kanssa harjulla. Usein tapaan Touhulan ryhmiä. Iloiset lasten äänet lämmittävät mieltäni.

Keskustelu koirasta, luonnosta ja kavereista kertoo sosiaalisesta tilasta. Nämä lapset ovat matkalla kyvykkäiden valmentajien ohjauksessa hyvällä asenteella eteenpäin kohti elämän koulun ensimmäisiä vaiheita.

Pienet vesselit ovat niitä, jotka aikoinaan huolehtivat päätöksillään ja työllään ikääntyneistä. Annetaan heille hyvä pohjakoulutus päiväkodeissa ja kotona.

Menot