Mielipiteet

Perussuomalaiset valtuutetut: Vaalipeli P-torilla pitää lopettaa

Hämeenlinnan torinäkymää Raatihuoneen suunnalta viime huhtikuussa drone-kameran kautta katsottuna. Kuva: Riku Hasari
Hämeenlinnan torinäkymää Raatihuoneen suunnalta viime huhtikuussa drone-kameran kautta katsottuna. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan kaupunginvaltuustolle tuodaan syyskuun kokoukseen esitys, jossa todetaan, ettei toriparkin rakentamiseen näytä olevan edellytyksiä.

Kun kyse on toriparkkia kiihkeästi havitelleiden kaupungin johtavien viranhaltijoiden aloitteesta syntyneestä ratkaisusta, on syytä ajatella, että kyse on pelkästä ajan pelaamisesta.

Luodaan mielikuvaa, että kaikki vastustavat

Näyttää siltä, että tahdotaan luoda mielikuva, jonka mukaan kaikki valtuustoryhmät vastustaisivat toriparkin rakentamista.

Miten todellista ja kestävää vastustus on, siitä saa käsityksen vilkaisemalla ehdokkaiden kantoja viime vaalien yhteydessä.

Tuolloin yksi jos toinenkin kertoi vaalikoneissa vastustavansa toriparkkia, mutta myöhemmin seuranneissa äänestyksissä takit kääntyivät ja haluttiinkin myöntää lupa hankkeen edistämiseen.

Ainoastaan perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto ovat johdonmukaisesti pysyneet vastustavalla kannalla.

On tietysti aivan selvää, ettei valtuusto voi päätöksillään sitoa päättäjien käsiä kaukaiseen tulevaisuuteen, millaisia ratkaisuja tulevat sukupolvet tekevät. Tätä on haluttu tolkuttaa aivan kuin asiaa ei ymmärrettäisi.

Samaan aikaan toriparkkikaava jää henkiin

Hälyttävää kuitenkin on, että samaan aikaan keskustan kaavoittamista jatketaan tavalla, joka mahdollistaa P-torihankkeen putkahtamisen esiin jälleen heti, kun vaalit ovat ohi.

Tämä häikäilemätön kaupunkilaisten selvän tahdonilmauksen vastainen peli on kerta kaikkiaan lopetettava.

Lopetettava on myös kiinteistönomistajia rasittava epätietoisuus, jolla keskustan kiinteistöjen jalostamista ja mahdollista täydennysrakentamista jarrutetaan vuodesta toiseen.

Arvo kaupungin asukkaiden kannalle

Kaavan on annettava heille selvä vastaus, joka vapauttaa heidät ilman turhia odotuksia edistämään hankkeitaan. Toriparkkia ei tule, ei ainakaan niin kauan kuin kaupungin asukkaiden kanta saa ansaitsemansa arvon.

Sen sijaan keskustan rakentamista rajoittava normi velvoitepysäköintipaikoista pitää purkaa kokonaan. Jos niin ei ole haluttu menetellä muualla, on kelvoton peruste tämänkaltaisen ratkaisun torjumiselle.

Kiinteistönomistajilla on oman alansa ammattilaisina kaupungin johtoa paremmat edellytykset määritellä, millaisiin tiloihin katsovat viisaaksi käyttää myönnetyt rakennusoikeusneliöt eli miten suuren osan katsovat järkeväksi käyttää vaikkapa pysäköintipaikkoihin.

Lue myös: Toriparkin rakentamiselle ei ole edellytyksiä (24.8.2020)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic