fbpx
Mielipiteet

Sari Essayah (kd.): Isis-äideissä pääsyy lasten kohteluun – Lapset on saatava huostaan

Isis-äitejä ja -lapsia al-Holin leirillä Koillis-Syyriassa viime kesäkuussa. Kuva: AHMED MARDNLI
Isis-äitejä ja -lapsia al-Holin leirillä Koillis-Syyriassa viime kesäkuussa. Kuva: AHMED MARDNLI

Hämeen Sanomat (22.12.2020) kirjoittaa pääkirjoituksessaan ”On mentävä ihmisoikeudet ja oikeusvaltio edellä”, kuinka allekirjoittaneen näkemys siitä, ettei isis-äitejä pitäisi tuoda lasten mukana Suomeen särähtää korvaan.

Pääkirjoitus on löytävinään epäjohdonmukaisuuden siinä, että KD-puolue korostaa lapsen oikeutta vanhempiinsa

Pääkirjoitus sivuuttaa tyystin sen tosiasian, että näiden lasten kaltoin kohteluun, kärsimyksiin ja traumoihin ovat pääsyyllisiä heidän omat vanhempansa.

Lähtivät omasta halustaan kalifaattia rakentamaan

Nämä isis-äidit lähtivät omasta halustaan rakentamaan ääri-islamislista kalifaattia ja veivät sinne lapsensa mukanaan.

Toinen näistä naisista, julkisuudessa ”Sanna”, naitatti 13-vuotiaan tyttärensä isis-taistelijalle. Toinen naisista, joka käyttää itsestään nimeä ”Äiti Terroristi” ylistää Isisin murhia ja raakuuksia, muun muassa amerikkalaisen toimittajan päänkatkaisuvideota postaamalla ja värvää lisää terroristeja.

Naiset käyttivät lapsia pääsylippuinaan

On oikeustajun vastaista, että kurdihallinnon vaatimuksesta ja Suomen tulkinnasta johtuen nuo naiset pääsivät vielä hyväksikäyttämään lapsiaan myös pääsylippuinaan pois leiriltä, kun kalifaatti ei nyt etenekään suunnitelmien mukaan.

Tanska ei ota vastaan isis-terroristeja ja vie kaksoiskansalaisilta pois toisen kansalaisuuden. Ylen haastattelussa peräsin siksi myös kansainvälistä ratkaisua asiaan.

Lapset on saatava pois äideiltään

Lapset on saatava pois paitsi niistä olosuhteista myös huostaan isis-äideiltään. Lapsen etu ei ole olla yhdessä vanhemman kanssa, joka kohtelee kaltoin ja hyväksikäyttää häntä.

Myös Suomessa lapset, joiden äidit syyllistyvät rikoksiin, erotetaan vanhemmistaan aivan pikkulapsivaihetta lukuun ottamatta.

Jos kantasuomalainen ryyppää, riehuu ja ajaa lapset pakkaseen, se on huostaanoton paikka, oli sitten joulu tai juhannus. Riippumatta vuodenajasta terrorismia kohtaankaan ei pidä olla ymmärrystä.

Menot