fbpx
Mielipiteet

Sauna on tulossa Varikonniemeen: "Puilla lämmitettävä savusaunanomainen hirsinen löylyhuone on yhteinen miehille ja naisille"

Ravintolatiloja on rakennettu Asemanrannassa säilytettyyn vanhaan punatiiliseen rakennukseen. Nyttemmin myös saunasuunnitelmia on tarkennettu. Kuva on vuoden takaa lokakuun lopulta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Ravintolatiloja on rakennettu Asemanrannassa säilytettyyn vanhaan punatiiliseen rakennukseen. Nyttemmin myös saunasuunnitelmia on tarkennettu. Kuva on vuoden takaa lokakuun lopulta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Kiitos Titta-Liisi Rapilalle erinomaisesta mielipidekirjoituksesta (HäSa 4.11.). “Katsauksessa” tuotiin erinomaisesti esille saunomisen edullisia terveysvaikutuksia ja todettiin Hämeenlinnan riittämätön saunatarjonta.

Onneksi tilanne on korjaantumassa. Meille on myönnetty vuonna 2020 poikkeuslupa savusaunan rakentamiselle osoitteessa Mensanaukio 4 Hämeenlinnan Asemanrannassa.

Rakennusluvan myöntämisen yhteydessä keväällä 2021 luovuimme savusaunaideasta lähinnä ympäristösyistä, ja lupa myönnettiin puulämmitteiselle saunalle ravintola Vanain yhteydessä.

 

Saunasuunnitelmia on tarkennettu nyt niin, että sauna vastaisi mahdollisimman hyvin kaupunkilaisten ja asiakkaiden tarpeisiin. Puilla lämmitettävä savusaunanomainen hirsinen löylyhuone on yhteinen miehille ja naisille, pesuhuoneet ja pukuhuoneet ovat erikseen.

Tarkoitus on, että kaikki sukupuolet löylyttelisivät samanaikaisesti uima-asuissa. Tarjolle tulee myös kertamaksullisia yleisvuoroja varaussaunatoiminnan lisäksi. Poreallaskokemus täydentää nautintoa.

Lue myös kolumni: Mielipidekirjoittajan ehdotus voi tuoda Hämeenlinnaan uuden aikakauden – Yhteisillä lauteilla pikkukaupungin vihat viilenee

 

Rakennuslupa edellyttää saunalta polkuyhteyttä myös kaupungin rakentamalle uimalaiturille Vanajanrannassa Mensan puiston kupeessa.

Uimalaiturin ja paviljongin suunnitelmat ovat valmiina, ja ne esiteltiin kaupunkilaisille videoinfossa keväällä.

Saunan rakentamisen edellytyksenä on luonnollisesti muutosluvan myönteinen lopputulos sekä kaupungin lupaaman uimapaikan ja laiturin rakentaminen ruoppauksineen.

Toivomme, että loppuvuodesta jo pääsemme rakentamaan kaupunkilaisten käyttöön saunan Varikonniemen kupeeseen ja voimme yhdessä Vanai-ravintolan kanssa nostaa kaupunkimme saunaravintoloiden kategoriaan.

 

Asiasanat

Menot