Mielipiteet

Mielipide: Tarpeettomat valitukset

Monumenttimainen Hämeenlinnan yhteiskoulun (HYK) rakennus on arkkitehti Annikki Virtasen suunnittelema ja se on valmistunut vuonna 1955. Rakennus peruskorjattiin vuosina 1997–1999, mutta on ollut jo pari vuotta tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.

Olen seurannut aktiivisesti Hämeenlinnan kunnallispolitiikkaa viimeisten 20 vuoden aikana.

Olen lukenut Hämeen Sanomista myös sinä aikana erään, nyt jo entisen valtuutetun lukuisista hallinnollisista valituksista kertovia artikkeleita.

Lopputulos oli, että hän hävisi ne kaikki. Kaksi valitusta käsiteltiin myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Nekin hän hävisi.

Engelinrannan osayleiskaavasta, taloyhtiönsä nimissä valittanut yksityishenkilö hävisi valituksen.

Eräs henkilö valitti myös koulutuskeskus Tavastian kampukselle aiotusta uudesta lukiorakentamisesta. Hänenkin valituksensa hylättiin.

Näiden esimerkkien valossa ihmettelen suuresti, kun luin lehdestä, että sama pariskunta valitti vielä Hykin uudesta kaavasta.

Heidän alkutalvella tekemänsä valitus vanhan ja pahasti sisäilmavaivoista kärsivän Hykin kiinteistön purkupäätöksestä odottaa edelleen Hämeen hallinto-oikeuden päätöstä.

Rakennus on käyttökiellossa ja oppilaat ovat väistötiloissa parakeissa. Valittaja totesi, että parakeissa on ihan hyvä käydä koulua, vaikka hänellä ei olekaan omakohtaista kokemusta.

Lehtiartikkelin mukaan, valittajat pitävät asemakaavaa lainvastaisena myös siksi, ettei vanhan koulun säästävää vaihtoehtoa ole heidän mielestään tarkasteltu ”avoimin mielin ja vakavissaan”.

Voi hyvät hyssyrät! Luotan täysin edustukselliseen demokratiaan, sekä enemmistöpäätöksiin. Parempaakaan ei ole keksitty.

Jäikö rouvalla kenties hampaankoloon, kun Rauhankadulla sijainnut kaupungin teknisen viraston matala ja epäkelpo lisärakennus purettiin, uudisrakentamisen tieltä.

Voihan myös, ”aateluus velvoittaa”, kun hänellä on korjausrakentamisen professuuri Tampereen yliopistossa?