fbpx
Mielipiteet

Tehdään lasten kesälomasta onnistunut

Kesälomalla vanhemmilla on mahdollisuus olla läsnä ja tehdä lastensa kanssa yhdessä asioita.

Koronavirus vaikuttaa lastemme kesänviettoon monin tavoin.

Lapsille suunnattua kesätoimintaa on tänä vuonna paljon normaalia vähemmän, kun kesäleirejä on peruttu ja lukuisia harrastusmahdollisuuksia rajoitettu tai pistetty kokonaan jäihin.

Toisaalta keskusteluissa erityisesti vuoroviikoin tapaamisten osalta on tullut esille vanhempien tyytyväisyys koronatilanteesta johtuvaan lasten ja vanhempien lisääntyneeseen yhteiseen aikaan, kun arjen oravanpyörästä on jouduttu hyppäämään pois.

Vanhemmilla on ollut mahdollisuus olla läsnä ja todella tutustua lasten kanssa toisiinsa. Aiheen tiimoilta erään äidin sanoja lainaten: “Korona oli elämäni parasta aikaa ja toivottavasti tulisi vielä jokin vastaava”.

Edellä mainitun vuoksi Elatusvelvollisten Liitto kannustaa vanhempia, niin lähi- kuin etävanhempiakin, panostamaan mahdollisuuksiensa mukaan entistä enemmän siihen, että lastemme kesälomasta tulisi mahdollisimman onnistunut ja virkistävä.

Lastemme onnistuneen kesäloman takaamiseksi voisimme esimerkiksi sopia lasten sovituista tapaamiskäytänteistä tarpeen tullen myös joustavasti. Näin toimien tukisimme lastemme onnistunutta kesänviettoa sekä jakaisimme entistä vahvemmin vastuuta yhteisistä lapsistamme.

Menot