fbpx
Mielipiteet

Tue paikallista yrittäjää ja työntekijää

Pekka Lyly on ideoinut tarran, joka kertoisi, että yritys on paikallinen ja työllistää paikallisia. Kuvamanipulaatio: Soile Toivonen Kuva: Sara Aaltio
Pekka Lyly on ideoinut tarran, joka kertoisi, että yritys on paikallinen ja työllistää paikallisia. Kuvamanipulaatio: Soile Toivonen Kuva: Sara Aaltio

Suomi on historiallisen haasteen edessä ja koronaviruksen talousvaikutukset tulevat koskemaan meitä jokaista – yksilöjä, yhteisöjä ja yrityksiä, kuin myös kaupunkiamme.

Suomi on onnistunut hyvin epidemian torjunnassa, mutta nyt alkaa jälleenrakennus ja siinä tarvitaan meidän jokaisen apua.

Me kaikki olemme mukana maamme jälleenrakentamisessa ja siitä pitää huolen tulevaisuudessa verotus. Kuitenkaan emme ole tasa-arvoisessa asemassa, vaan joillekin tahoille rasitetta tulee enemmän, kuin toisille ja tämä kulminoituu erityisesti yrityksiin ja työpaikkoihin.

Vain pieni osa kaupunkimme yrityksistä on saava valtiontukea toimintansa ylläpitämiseen kriisin vaikutuksissa, mutta suuremman osan osaksi jää itsenäinen selviytyminen ja varmasti yrittäjien suuret uhraukset työpaikkojen eteen.

Tarroja oviin ja ikkunoihin

Esitän kaikille Hämeenlinnan kaupungin asukkaille toiveen, että olisimme nyt itsekkäitä ja ajattelisimme sen halvemman hinnan sijaan kaupunkimme työpaikkoja.

Toivoisin, että me hämeenlinnalaiset ostaisimme kotikaupunkiamme työllistäviä tuotteita ja palveluja sen sijaan, että tilaisimme tuotteet kaupunkimme ulkopuolelta.

Kaikkeahan ei Hämeenlinnasta löydy, mutta meillä on noin 5000 yritystä ja niiden palvelun, sekä tuotannon kirjo on hyvin kattava kaupunkilaistemme tarpeisiin.

Otetaan teemaksi ”Work to Hämeenlinna” ja kerrotaan yrittäjinä ja kaupunkilaisina ystävillemme ja asiakkaillemme toiminnastamme teeman hyväksi. Voisipa jopa toivoa, että yrityksen ovenpielessä olisi tarra, joka kertoisi kaupunkilaistemme yhteistä teemaa ja se toisi euro kerrallaan työllisyyttä Hämeenlinnaan, kotikaupunkiimme.

Osaltaan kaupunkilaisina voisimme valita ”Work to Hämeenlinna” -teeman tuotteita ja palveluja huolimatta siitä, että hinta ei välttämättä ole halvin.

Voisimme euro kerrallaan avoimesti kertoa halustamme säilyttää työpaikkoja Hämeenlinnassa ja olla positiivisia tiedon välittäjiä läheisimmillemme. Se olisi pieni teko, mutta sen vaikutus olisi valtavan suuri ja antaisi meille kaikille enemmän – työpaikkoja, palveluja ja ylpeyttä olla hämeenlinnalainen, joka aktiivisesti haluaa toimia Hämeenlinnan puolesta.

Menot