Mielipiteet

Vihreä valtuustoryhmä: P-torin aika on mennyt

Ei aika mennyt koskaan palaa, mutta toriparkkikeskustelulle saadaan tuskin vieläkään lopullista pistettä. Kuva: Anja Filppula
Ei aika mennyt koskaan palaa, mutta toriparkkikeskustelulle saadaan tuskin vieläkään lopullista pistettä. Kuva: Anja Filppula

Perusteellisten keskustelujen päätteeksi vihreä valtuustoryhmä päätyi kannattamaan keskustan kehittämistä muulla tavoin kuin P-toria rakentamalla.

Asiaa on pohdittu ja selvitetty jo vuosikymmeniä. Mitään olennaista tietoa ei enää tule. Nyt on aika tehdä lopullinen päätös.

Emme voi odottaa vielä pahimmillaan jopa 10 vuotta, kuten viranhaltijat nyt esittävät. Esityksessä oleva investointiraha on tässä taloustilanteessa liian epävarma.

 

Pahimmillaan keskustan kehittäminen jää loputtomaan välitilaan, missä ei edetä toriparkin kanssa, mutta ei myöskään ilman.

Kunnioitamme myös asukkaiden kuntalaisäänestyksessä kertomaa mielipidettä, joka oli selvä.

Samalla rahalla voisimme halutessamme luoda ekologisesti, tasa-arvoisesti ja taloudellisesti kestävämpiä ratkaisuja.

 

Olemme tiedostaneet riskit P-torin rakentamattomuuden suhteen. Nyt on mielestämme kuitenkin aika resurssoida joukkoliikenteen laajentamiseen, kävely- ja pyöräteiden rakentamiseen sekä vaihtoehtoisiin kulkumuotoihin.

Aivan kuten kuntalaiset ovat toivoneet. Ja nämä voidaan myös toteuttaa ilman P-toria, kunhan tahtoa löytyy.

P-torin aika on jo mennyt. Nyt on aika katsoa eteenpäin.

Vihreä valtuustoryhmä:

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic