fbpx
Pääkirjoitukset

Elämysten kautta harrastusten pariin

 

Valtaosa suomalaisista elää lomakautensa loppumetrejä. Koulut alkavat ensi viikolla, vanhemmat palaavat työpaikoilleen. Eletään suomalaista loppukesää.
 
Vaikka meillä on totuttu kesätapahtumien keskittyvän heinäkuulle, riittää Hämeenlinnassa tapahtumia edelleen valittavaksi asti. Tapahtumaköyhyydestä ei pääse juuri nyt valittamaan.
 
Tässä viikonvaihteessa järjestetään muun muassa perinteiset Elomessut, Posetiivifestivaalit ja Linnagruising. Viikon kuluttua päästää keskiaikaiseen tunnelmaan, kun Keskiaikamarkkinat valtaavat Linnanpuiston. Näkemistä ja kokemista on muutenkin monella saralla, ei pelkästään edellä mainituissa tapahtumissa. Kotipesässä ei ole pakko nyhjöttää, kun haluaa nähdä ihmisiä ja hankkia uusia kokemuksia. Kyse on omasta aktiivisuudesta.
 
Pohtimisen paikka voisi olla siinä, järjestetäänkö tapahtumia kaikkien kannalta oikeassa rytmissä. Ei ole tapahtumajärjestäjien eikä kävijöiden kannalta paras mahdollinen ratkaisu, jos päällekkäisyydet syövät toisiaan.
 
Omasta aktiivisuudesta on kysymys myös syksyn harrastusten käynnistämisessä. Toiset intoutuvat liikkumaan, osa opiskelemaan, osa harrastamaan hyväntekeväisyyttä ja vapaaehtoistyötä. Teatteri ja elokuvat sekä kaikkinainen penkkiurheilu astuvat arkeen taas paljon kiinteämmin kuin kesäaikana. 
 
Kirjo harrasterintamalla on äärimmäisen laaja, kuten tämän lehden teemaosiokin hyvin kertoo. On vain löydettävä oma juttunsa. Seikin on hyvä muistaa, ettei harrastuksesta saa muodostua stressiä, aikataulutettua pakkoa osallistua. Harrastus täytyy pystyä pitämään virkistävänä osana elämää.
 
 
 

Menot