Pääkirjoitukset

Engelinranta on ainutkertainen

 

Hämeenlinnan seuraava iso hanke moottoritien katteen, Hämeenlinnakeskuksen, valmistumisen jälkeen on Engelinranta. Uudelleen kastettu kantakaupungin eteläisin osa erottuu edukseen ainakin nimellään. Etelärantoja löytyy muualtakin, mielleyhtymä esimerkiksi pääkaupunkiin syntyy hakematta. Engelinranta on uniikki.
 
On takuuvarmaa, että todennäköisesti jopa kymmeniä vuosia kestävä rakennushanke saa puolestapuhujia ja aktiivisia vastustajia pitkin matkaa. Itse asiassa vastustajat ovat jo liikkeellä. Hankkeella on myös vahvat puolustajansa, muuten ei oltaisi edes suunnittelun tässä vaiheessa.
 
Hämeenlinnan päättäjillä on nyt viimeinen hetki pohtia, kuinka suurhankkeen kanssa jatkossa edetään. Pelkästään 2 000 asukkaan uuden kaupunginosan siirtäminen osakeyhtiön hoteisiin aiheuttaa monissa kaupunkilaisissa hämmennystä. Hämeenlinnan kaupunkikonsernin yhtiöhistoria aiheuttaa väistämättä hämmennystä. Salailua, kähmintää, harvojen laatimia sopimuksia?
 
Avoimuus Engelinrannan kehityshankkeen kanssa on kaikkien kannalta a ja o. Jos tulevina vuosina vedotaan toistuvasti osakeyhtiön salassapitovelvollisuuksiin ja -oikeuksiin, ollaan hakoteillä.
 
Kansalaiskeskustelulle täytyy löytyä tilaa ja aikaa. Hyvä alku tällaiselle keskustelulle on siinä, että jo nyt hankkeesta toivotaan palautetta Engelinrannan nettisivuilla.
 
Engelinranta on varmasti suuri mahdollisuus koko kaupungille, kunhan se osataan käyttää. Salailulla ja kiireellä ei pidä asiaa sotkea. Toista mahdollisuutta ei tule. Ei koskaan.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic