Pääkirjoitukset

Hämeen Sanomat siirtyytänään uuteen kokoon

Vuonna 1879 perustettu Hämeen Sanomat ilmestyy tänään, huhtikuun ensimmäisenä päivänä, ensimmäisen kerran tabloidikokoisena lehtenä. Ison uudistuksen ajankohdasta huolimatta kyse ei kuitenkaan ole aprillipilasta, vaan vakaasta ja vakavasta pyrkimyksestä uudistaa vanha ja arvostettu maakuntalehti myös ulkoiselta olemukseltaan.

Hämeenlinnassa ilmestyvä Hämeen Sanomat on kokenut pitkän ilmestymisensä aikana monia uudistuksia niin sisällöltään kuin ulkoasultaan. Uudistuminen on varma merkki elinvoimaisuudesta ja jokainen menestyvä tuote tai palvelu vaatii aika-ajoin perusteellisen remontin.

Hämeen Sanomat ei siirry tabloidiin aivan ensimmäisten suomalaisten sanomalehtien joukossa, jos kohta liikkeellä ei olla aivan viimeistenkään joukossa. Viime vuosina monet lehdet ovat päätyneet muuttamaan muotoaan ja nekin, jotka toistaiseksi jatkavat vanhoilla formaateillaan, ovat jo käynnistäneet uudistuksen. On perusteltua uskoa, että parin kolmen vuoden kuluttua Suomessa ei ilmesty ainoatakaan broadsheet-kokoista sanomalehteä.

Lehden koko pienenee, mutta sen sisältö kasvaa. Maakuntalehden sivuille kuuluvat oman maakunnan uutiset, valtakunnallisesti kiinnostavaa aineistoa unohtamatta. Tehokkaan tiedonvälityksen myötä maapallo on pienentynyt ja maailmanuutisille on sijansa myös maakuntalehdessä. Lehden sisällössä marssijärjestys on edelleen selvä; maakunta, maa ja maailma.

Oman toimituksensa täydennykseksi Hämeen Sanomat on mukana maakuntalehtien Lännen Media -yhteenliittymässä ja jatkaa edelleen STT:n asiakkaana. Näin taataan lukijoille joka päivä monipuolinen ja kattava lukupaketti. Sisällöltään laadukas lehti tarjoaa myös ilmoittajilleen mieluisan välineen markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan.

Me lehden tekijät ojennamme nöyrin mielin uuden, 2010-luvulle päivitetyn maakuntalehden lukijoidemme ja yhteistyökumppaniemme arvioitavaksi. Uudistuksen eteen on tehty paljon töitä, istuttu satoja kokouksia, opittu uutta yritysten ja erehdysten kautta.

Sanomalehti on aina aikansa lapsi eikä se koskaan ole täydellinen ja valmis. Ennakkoluulotonta uudistushenkeä on edelleen jäljellä.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic