Pääkirjoitukset

Hämeenlinnan kevät on sittenkin oranssi

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset tekivät sen, mitä koko kaupunki tarvitsee: tekivät keväästä sittenkin riemukkaan oranssin.

On onniteltava yhdestä suusta ja täydestä oranssista sydämestä loistavia suomenmestareita.

Onnea HPK! Onnea myös kaikki lentopallonaisten uskollisista uskollisimmat kannattajat!

Näin ehdottoman ja yksiselitteisen myönteisiä asioita ei tässä ajassa ole todellakaan liikaa.

HPK:n suomenmestaruus herättää suuria tunteita monestakin syystä. Yksi on se, että mestaruus tuli sittenkin huikeana yllätyksenä. Salolainen LP Viesti on erittäin vahva ja lajin pitkäaikainen ykkönen.

Hämeenlinnassa on lentopalloperinteitä yllin kyllin, ja himmeämpiä mitaleita on viime vuosinakin tullut jatkuvasti. Kulta on kuitenkin aina kultaa.

Pitkän tauon jälkeen ja ensi kertaa HPK:n nimellä saavutettuna mestaruus on vielä monin kerroin makeampi.

Olennaista oli uskomattoman taisteleva tapa, jolla mestaruus saavutettiin.

HPK nousi osin erittäin heikosti Hämeenlinnassa sujuneen edellisen ottelun jälkeen voittajaksi vieraskentällä.

Epäonnistumisetkin kuuluvat urheiluun, mutta niistä nouseminen kahdessa yössä loistavalle tasolle osoittaa poikkeuksellisen vahvaa henkistä kanttia.

Usko omiin kykyihin on vahvuus, josta Hämeenlinnassa on jo aika oppia ottamaan kaikki irti. Lisäksi joukkue tarvitsee oikeat vahvistukset ja asiansa hallitsevan valmennuksen.

Sama koskee alaa kuin alaa, niin yksityistä liiketoimintaa kuin julkisia palveluitakin.

Kaupungin johdolla on nyt loistava tilaisuus tulla ulos ja ilmaista kaikelle kansalle, että menestys on kaikkien yhteinen juttu ja siitä osataan ottaa kaikki hyöty – ja ennen kaikkea ilo irti.

HPK-Naiset ry syntyi vuonna 2009, kun Tarmo Volley ja HPK:n naisten jääkiekkojoukkue yhdistyivät. Seura on juuri sitä, mitä tuolloin luvattiin: suomalaisen naisurheilun malliseura.

Hämeenlinna on muutenkin loistava naisurheilukaupunki.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisia on myös onniteltava. Seura ei löytänyt tänäkään vuonna SM-viestissä ja viestihiihdon Suomen Cupissa voittajaansa.

Hienoa naisten urheilumenestystä täydensivät HPK:n jääkiekkonaiset SM-hopeallaan ja Steelers nousemalla takaisin naisten salibandyliigaan.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic