fbpx
Pääkirjoitukset

Hyviäkin koulu-uutisia

Kevät on kouluissa haikeiden jäähyväisten aikaa. Tällä kertaa kaupungissa jätetään myös lopullisia hyvästejä: Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitos lakkaa olemasta. Samalla loppuu Normaalikoulu. Hätilänmäellä tulee puolestaan tiensä päähän lukiokoulutus. Hämeenlinnan yhteiskoulun kevään ylioppilaat ovat maineikkaan opinahjon viimeiset.

Tuomelan koulu jatkaa toimintaansa pääosin evakkotiloissa eri puolilla kaupunkia, ja alaluokkalaiset kuskataan syksyllä peräti keskustan nykyiselle länsilaidalle saakka vanhaan kirjastotaloon kouluaan käymään.

Sisäilmaongelmat ovat pakottaneet kouluväen luoviin ratkaisuihin, joissa palaset ovat kohutalven jälkeen kuitenkin löytämässä toisensa.

Ojoisten koululaiset aloittavat syksyllä aivan uuden nimisessä koulussa yhdessä normaalikoululaisten kanssa. Seminaarin koulu on uuden edessä. Kesällä tehdään remonttia vanhoissa OKL:n tiloissa, jotta kaikki on syksyllä valmista. Kaikissa vaiheissa, niin Tuomelassa kuin Ojoisillakin, on ollut keskeistä, että vanhemmat ovat tienneet, missä mennään. Ymmärrystä ja pitkää pinnaakin on varmasti vaadittu. Tietysti nyt pitää jo piakkoin tietää, mitä käyttökelvottomille koulurakennuksille tehdään. Helpotus on kuitenkin siinä, että lopultakaan koulurakennuksilla ei niin ole väliä, niitä voidaan aina remontoida ja rakentaa vaikka uusia. Tärkeintä on se, että lapsilla on turvallista ja koulutyö sujuu sutjakkaasti.

Missä ne hyvät koulu-uutiset ovat? – Tietysti jokainen keväällä ylioppilaaksi tai ammattiin valmistuva on iloinen asia. Koulusurkeus on myös tiessään Kaurialan lukiosta, joka on taas niittänyt mainetta. Tällä kertaa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ valitsi Kaurialan Vuoden kouluksi. KaLulle kaikki kunnia! Muissa kouluissa ei voitane kuin ottaa mallia. Yhteistyö on voimaa, ja innostus luo tuloksia.

Menot