fbpx
Pääkirjoitukset

Innoparkista riittää puhetta

 

Teknologiakeskus ei jätä hämeenlinnalaisia rauhaan. Tehdäänpä yhtiön asioista päätöksiä yhtiön omassa hallituksessa, kaupunginhallituksessa, kaupunginvaltuustossa tai tarkastetaan tilejä ammattilaisten voimin, niin aina saadaan syntymään julkinen soppa.
 
Viimeisimmän kohun synnytti paikallinen maakuntalehti, kun se viime viikon lopulla väitti yhtiön jättäneen toteuttamatta kaupunginvaltuutettujen päätöksen korkojohdannaistuottojen rahastoimisesta. Innoparkin toimitusjohtaja puolestaan sanoo toimitun juuri niin kuin valtuusto on edellyttänyt – johdannaistuotoille on oma tilinsä yhtiön kirjanpidossa.
 
Yhtiön toiminnan seuraamista helpottaa jatkossa lukuisten tytäryhtiöiden sulauttaminen emoyhtiöön. Aikaisempien vuosien sotkut pystyttiin piilottamaan monipolviseen tytäryhtiöverkostoon, joiden koukeroita eivät läheskään kaikki luottamushenkilöt pystyneet ymmärtämään. Siihen eivät kyenneet edes kaikki alan ammattilaiset.
 
Innoparkin ensimmäisessä konsernitilinpäätöksessä (vuosi 2011) on tämän pintakuohunnan ohella mielenkiintoista pureskeltavaa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 6,4 miljoonaa euroa. Tulos oli tappiollinen vajaat 300 000 euroa. Yhtiön johdon mukaan jatkossa on mahdollisuus päästä kuivin jaloin. 
 
Pureskeltavaa riittää sen sijaan pankkilainoissa. Tilinpäätöksen mukaan lainaa on yli 31 miljoonaa euroa! Tuon lainapääoman hoitaminen kuuden miljoonan vuosittaiselle liikevaihdolla tuntuu melkoiselta taikatempulta.
 
Innoparkissa muhii edelleen sellainen keitos, joka saa osan kunnallisvaaliehdokkaista tarttumaan kauhan varteen. Tämä velli kelpaa muutamaan kertaan lämmitettynäkin, vaikka olisi jo kärähtänyt pohjaan.
 

Menot