Pääkirjoitukset

Itsenäisyyden hinta

 

Itsenäisyyden merkitys muistuu jälleen mieleen, kun Suoman virallista kansallispäivää, itsenäisyyspäivää vietetään 6. joulukuuta. Päivän ohjelmaan kuuluu maassamme useita perinteisiä tapahtumia, jotka ovat saaneet sijansa suomalaisten mielissä. 
 
Illan odotetuin on varmaankin itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentinlinnassa. Kansalaisia kiinnostaa uuden presidentin Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion isännöimät juhlat. Keitä on kutsuttu, ja millaisia pukuja vierailla on? Odotettu on myös Tuntemattoman sotilaan tv-uusinta.
 
Itsenäisyyspäivä korostuu puolustusvoimien juhlana. Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään vuosittain eri kaupungeissa, tällä kertaa Kouvolassa. 
 
Hämeenlinnassa itsenäisyyspäivää juhlistetaan näyttävästi itsenäisyysfantasialla. Kysymyksessä on usean eri tahon yhteinen voimainponnistus, jonka tuloksena on näyttävä kavalkadi esityksiä itsenäisyytemme kunniaksi.
 
Kirkoissa järjestetään itsenäisyyspäivänä jumalanpalveluksia. Päivän aikana järjestetään useita käyntejä sankarivainajien haudoilla.
 
Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä voimme itsenäisyyspäivänä sytyttää illalla kynttilät sankarivainajien muistoksi. Jokainen isänmaan puolesta menetetty henki on käsittämättömän arvokas. Tämän päivän veteraanit ovat jo hyvin vanhoja. Sankarivainajista useimmat kuolivat nuorina. Itsenäisyyttä voi tänä päivänä pitää itsestäänselvyytenä, mutta on hyvä muistaa edes kerran vuodessa, kuinka kallis hinta itsenäisestä maastamme on maksettu.
 

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic