Pääkirjoitukset

Järki hoi, missä luuraat?

 

Poliisin hallintorakenteen perusteellinen muokkaus ei tule olemaan läpihuutojuttu, vaikka hallitustasolla sitä pidettäneen lähes ilmoitusasiana.
 
Työryhmän esityksen kaksi keskeisintä osaa ovat 13 poliisilaitoksen lakkauttaminen nykyisestä 24:stä sekä Liikkuvan poliisin lopettaminen. Myös Keskusrikospoliisin alueorganisaatiota kevennettäisiin. Aikanaan uudistus toisi (?) 30 miljoonan euron säästöt.
 
Uudistus on nostanut jo nyt rajun vastareaktion. Valtaosa poliisikunnasta on uudistusta vastaan. Poliitikotkin ovat kovin erituumaisia hankkeen järjellisyydestä. Poliisipalvelujen saatavuus isojen kaupunkien ulkopuolella, liikenneturvallisuuden romahtaminen sekä järjestäytyneen rikollisuuden kasvaminen ovat suurimmat uudistuksen synnyttämät uhkakuvat.
 
Hämeenlinnaa uudistushanke koskettaa konkreettisesti. Ajatus on yhdistää Kanta-Hämeen poliisilaitos PäijätHämeen poliisilaitokseen, keskuspaikaksi tässä kaavailussa tulisi Lahti.
 
Jos näin käy, järjen käyttö investointipäätöksissä on unohtunut. Hämeenlinnaan on juuri valmistumassa uusi poliisitalo, Miekkalinna. Organisaatiouudistus oli jo orailla Hämeenlinnan poliisitalon rakentamista päätettäessä.
 
Samaan aikaan Lahdessa vasta suunnitellaan poliisitalon remonttia.
 
On kaiken järjen vastaista siirtää toiminnat paikkakunnalle, jossa ei ole nykyaikaisia tiloja, kun samaan aikaan tarjolla on viimeisen päälle nykyaikaiset toimitilat! Järjen vastaista on jättää uusi tila hyödyntämättä! Järjen vastaista on investoida kahteen kertaan samaa tarvetta varten! Järjen vastaista on siirtää poliisin keskuspaikka valtavan alueen reunalle, kun tarjolla on moderni tila keskellä Hämettä!

 

Päivän lehti

19.1.2020