fbpx
Pääkirjoitukset

Kalavale ja muita kesän kohokohtia

Viihdeuutisista voi ottaa oppia.
 
Nyt, kun Britannian herttuaparin esikoinen on saanut ansaitsemansa (?) julkisuuden ja inasen enemmänkin, voi taas keskittyä tavanomaisempiin asioihin: muihin viihdeuutisiin. Ne kun eittämättä ovat verkon luetuinta matskua. Näkökulmasta riippuen tänä kesänä on ollut muitakin huippuhetkiä. Esimerkiksi jättihauki, jonka paidaton idän pienisuuri judomies eli Venäjän presidentti Vladimir Putin narrasi Siperiassa – villeimpien huhujen mukaan vieläpä paljain käsin. Vonkaleen painoksi on spekuloitu sosiaalisessa mediassa kaikkea 1021 kilon väliltä, mutta Kremlin tietotoimisto vakuuttaa petokalan olevan painavammasta päästä. Saakohan siitä syytteen maanpetoksesta, joka muuta väittää?
 
Mitä hittoa, Matti Nykäsestä on uutisoitu tänä kesänä tavallista vähemmän. 
 
Vietnamilainen Nguyen Quang Hung koki hiljattain iloisen jälleennäkemisen. Mies sai 45 vuoden jälkeen takaisin Vietnamin sodassa menettämänsä käden.  Amputaatiolääkärinä vuonna 1966 huolellista työtä tehnyt Sam Axelrad oli säilyttänyt Hungin kättä itsellään kaikki nämä vuodet. Kysymys kuuluu, miksi ihmeessä, ja millainen kokoelma tohtorilta mahtaakaan löytyä. Joka tapauksessa, jostain syystä lääkärismies ei enää näyttänyt tarvitsevan ylimääräistä kättä, vaan luovutti sen takaisin alkuperäiselle omistajalleen, joka säilyttää irtokättään BBC:n mukaan lasikaapissa. Toivottavasti saumat ovat tiiviit, lasisen minimausoleumin nimittäin.
 
Irtokädestä tulikin mieleen, että Conan ja Terminator -elokuvista suurelle maailmalle tutuksi tullut ja Kalifornian ainoa kuvernaattori Arnold Schwarzenegger on huhujen mukaan palaamassa kyseisiin leffarooleihin – vain 66 vuoden iässä. Tämä on kaikille meille Arnoldin elokuvien parissa kasvaneille ensiarvoisen tärkeää tietoa. Myös Total Film -lehti on rankannut elokuvien 50 parasta baaritappelua. Voiton vei tietenkin Terminator 2, jossa alaston Arska paitsi antaa prätkämiehelle satikutia, vie myös tämän vaatteet. 
 
Monopolista on tehty lapsiystävällinen pikapeli, jossa voittaja voi selvitä jo puolessa tunnissa. Rohkenen huomauttaa, että sekin kestää nykymenolla liian pitkään.
 
Varoituksen sana ja malliesimerkki kaikille, jotka suorastaan tykkäävät esitellä itseään sosiaalisessa mediassa. Ruotsalaispoliitikko sai sen tuta, ettei jokaista poseerauskuvaa kannata julkaista verkossa. Vähissä vaatteissa istuessa pohkeen tatuointia esitellessä ei välttämättä käy ensimmäisenä mielessä, että uimahousujen alta saattaa pilkistää vaikka kaksosista toinen. Kuva levisi maailmalle ja bittiavaruuteen kulovalkean tavoin, ennen kuin se poistettiin alkuperäisestä lähteestä. 

Menot