Pääkirjoitukset

Kankaanniemen uusi ura sortui seksiviesteihin

Puolisentoista viikkoa käydyt hallitusneuvottelut sujuivat maanantaihin asti ilman suurempia kohuja. Jyväskylässä ilmestyvä maakuntalehti Keskisuomalainen uutisoi perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan ja hallitusneuvottelijan Toimi Kankaanniemen lähetelleen viime syksyn ja kuluvan kevään aikana seksuaalisviritteisiä viestejä ja suorasanaisia seksiehdotuksia useille naisille Facebook-sivuillaan.

Kankaanniemelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin myöntää viestittelynsä, pahoitella käytöstään ja poistua Smolnan hallitusneuvotteluista. Hän ilmoitti jatkavansa puolueen kansanedustaja, mikä on toki itsestään selvää. Kansanedustaja yksityiselämässä sattuneet toilailut eivät kuulu eduskunnalle eikä sen jäsenyydestä pääse eroon kovin kevein perustein. Arvion Kankaanniemestä tekevät aikanaan äänestäjät, mikäli mies vielä seuraavissa vaaleissa on ehdokkaana.

Julkisuuteen päässyt yksityinen, mutta sopimaton kirjoittelu on kiusallista tietysti Toimi Kankaanniemelle itselleen, mutta myös hänen puolueelleen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini jyrisi heti tuoreeltaan, että Kankaanniemen harkintakyky petti.

Soinin kiukun ymmärtää, sillä juuri hän houkutteli kristillisdemokraattien entisen puheenjohtajan, kansanedustajan ja ministerin loikkaamaan perussuomalaisten riveihin.

Kohu muistuttaa muutaman vuoden takaista poliittista skandaalia. Pääministeri Jyrki Kaitaisen (kok.) ulkoministeri Ilkka Kanerva sai lähteä hallituksesta sopimattomien, tunnetulle viihdetanssijalle lähettämiensä tekstiviestien takia. Kanervalta loppui puoluejohdon luottamus.

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemelle ennustettiin ennen maanantain uutispommia loistavaa poliittista tulevaisuutta. Hänen osakkeensa eduskunnan puhemiehen tehtävään nousivat, kun kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) lähti varasijalta EU:n parlamenttiin.

Toimi Kankaanniemi on perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ainoa, jolla on ministerikokemusta. Nyt hänen uusi poliittinen uransa tuhoutui ennen kuin se oli edes kunnolla alkanut.

Hallitustaivaltaan vasta aloittelevalla puolueella ei ole yksin imagosyistä varaa antaa Kankaanniemelle mitään merkittäviä poliittisia tehtäviä.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic