Pääkirjoitukset

Kaupunginvaltuusto saa uuden veturin

Kukaan ei ole korvaamaton, ei edes Iisakki Kiemunki (sd.) Hämeenlinnan ja Kanta-Hämeen johtavilla luottamuspaikoilla.

Paikalliset sosialidemokraatit ovat vihdoin joutuneet tosissaan etsimään johtopaikoille uutta väkeä raskaan sarjan poliitikon siirtyessä virkamieheksi.

Aikaisemmin on näyttänyt siltä, että valta keskittyy, koska demarien keskuudessa ei ole ollut halua painaville, mutta erittäin paljon työllistäville paikoille.

Siksi on ollut mahdollista, että yksi mies pitää hallussaan mm. sote- ja maakuntauudistuksen kannalta erittäin tärkeitä maakuntahallituksen ja sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajan paikkoja ja toimii lisäksi maakunnan keskuskaupungin valtuuston puheenjohtajana.

Tällä viikolla tuli kuitenkin todistetuksi, että korvaavia kykyjä löytyy ja ilmeisesti suhteellisen helposti.

Valtuuston puheenjohtajaksi demarien kunnallistoimikunta tarjoaa Sari Myllykangasta.

Tähän asti onkin ihmetyttänyt se, ettei hänelle ole löytynyt painavampia poliittisia posteja. Potentiaalia näyttäisi olevan. Nyt hänellä on vihdoin tilaisuus näyttää kykynsä.

Tällä vaalikaudella Hämeenlinnan kuntapolitiikassa on edetty myrskystä toiseen.

Johtavilta poliitikoilta on vaadittu lujuutta, mutta myös rautaisia hermoja. Jälkimmäinen ei ehkä ole ollut Kiemungin suurin vahvuus.

Tosin hän on myös joutunut kohtuuttomaan myllytykseen erityisesti somessa.

Nyt eletään ainakin väliaikaisesti tyynempää hetkeä, koska hallinnon kovaäänisimmät kriitikot ovat poliisitutkintojen vuoksi hyllytettyinä.

Historiallisen tiukka budjettiesitys tulee julki tiistaina. Todennäköisesti se sisältää monia kaupunkilaisten mielestä epämieluisia supistuksia ja leikkauksia.

Samaan aikaan paikallispoliitikkojen pitäisi myös pyrkiä sisäistämään, mitä tekeillä oleva sote-uudistus todella tarkoittaa kunnille ja niiden rahoitukselle.

Kuntavaalit painavat päälle huhtikuussa. Myös ne aiheuttavat painetta valtuuston työskentelyyn.

Päättäjien pitää kuitenkin katsoa kokonaisuutta, sen sijaan, että sorrutaan populistiseen näppäröintiin.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic