Pääkirjoitukset

Keskusteluyhteys puutuu kokonaan

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto pesee ja linkoaa tämän vaalikauden likapyykkiä teho-ohjelmalla maanantaina.

Puhdasta siitä ei taida tulla ainakaan ennen seuraavia kuntavaaleja. Tavallinen kansa toivoo tilanteen rauhoittuvan. Se ei ole varmaa.

Tilapäinen valiokunta esittää, että kaupunginhallitukselle annettaan potkut. Koska esitys on yksimielinen, niin todennäköisesti käy.

Koko jupakka sai alkunsa surullisen kuuluisasta tietovuodosta, joka liittyi vielä surullisen kuuluisampaan Sunny Car Centeriin.

Tietovuoto sambialaiseen verkkomediaan tuntuu niin mielikuvitukselliselta, ettei vielä edellisellä vaalikaudella siihen olisi uskonut kukaan. Erinäisten vaiheiden jälkeen sen on kuitenkin tunnustanut kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala (ps.).

Koska yksittäistä luottamuselimen jäsentä ei voi erottaa, nyt on katkolla koko kaupunginhallituksen jatko.

Ei tarvitse olla suuri ennustaja veikatakseen, että kaupunginhallitus tulee valituksi uudelleen lähes nykyisessä kokoonpanossaan. Ilkkalaa sinne ei voi valita niin kauan kuin poliisitutkinta ja mahdollinen oikeusprosessi ovat kesken.

Myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan, Lulu Ranteen (ps.) jatko luottamustoimissa tulee arvioitavaksi. Tilapäinen valiokunta siirsi asian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Sen käsittelee siis uusi hallitus, jos kerran vanhalle tulee potkut.

Tavallista kaupunkilaista tämä kaikki hämmentää, sillä ei tarkkaan tiedetä, mihin kaikkeen tämä perustuu. Tilapäisen valiokunnan taustamateriaali on ainakin osin salattavaa tietoa, eikä salaamatontakaan osaa ole vielä saatu ulkopuolisten käsiin.

Valtuustolla on kaikki materiaali hallussaan. Kun ei tiedä, voi vain arvella, mikä on vienyt tilanteen näin hakaukseen.

Kyse lienee siitä, että luonnollinen keskusteluyhteys on katkennut, jos sitä on ikinä ollutkaan. On kaksi blokkia, joiden välillä tieto ei kulje normaalisti.

Ei kysytä suoraan syitä toisen osapuolen toimintaan, vaan harjoitetaan myyräntyötä. Sellainen ei ikinä johda hyvään lopputulokseen niin kuin nyt on Hämeenlinnassa nähty.

Nyt kaikki osapuolet voisivat mennä itseensä ja pohtia, mitä voi tehdä toisin.

Ainakin perussuomalaisten peräänkuuluttamasta avoimuudesta ollaan aika kaukana heidän omassa toiminnassaan.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic