fbpx
Pääkirjoitukset

Koronan kurittama kiekkokausi huipentuu – Kausi oli HPK:lle karvas pettymys

HPK lähti kauteen viimeksi Kanada-maljaa kohottaneena joukkueena. Kova vaatimustaso ei tarkoita selkään puukotusta tappioiden tullessa.
Taisteleva HPK pääsi lopulta vauhtiin, mikä antaa pohjaa valmistautua tulevaan. 2. maaliskuuta kaatui Rinkelinmäellä Ilves, jonka kausi jatkuu kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Taisteleva HPK pääsi lopulta vauhtiin, mikä antaa pohjaa valmistautua tulevaan. 2. maaliskuuta kaatui Rinkelinmäellä Ilves, jonka kausi jatkuu kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Hämeenlinnan Pallokerho päätti liigakautensa tiistaina. Tiivistetyt ja “koronakuplassa” pelattavat pudotuspelit alkavat torstaina ilman hämeenlinnalaisjoukkuetta.

Keskiviikkona tosin vielä jännitetään vihoviimeistä takaporttia, että jokin HPK:n edelle runkosarjassa sijoittuneista joukkueista joutuisikin karanteeniin. Pudotuspelipaikan yllättävä avautuminen olisikin jo melkeinpä oudoin mahdollinen käänne monien kummallisuuksien kaudessa.

Päätavoite on ollut, ettei sarjaa jouduta keskeyttämään, vaan se pystytään pelaamaan tavalla tai toisella loppuun, mikä on edellytys Liigan tulevaisuudelle. Toinen keskeytys olisi ollut tuhoisa.

Onneksi tautitilanne on helpottunut koko maassa ja myös kiekkopaikkakunnilla, mutta ei kuitenkaan aivan riittävästi. Halliyleisön puuttuminen tietää syvää lovea seurojen ja Liigan talouteen, mutta myös tunnelman ja otteluiden latistumista. Jääkiekkoilu on edelleen ennen muuta yleisölaji ja sellaisena sen pitää pysyäkin.

Pääkaupunkiseudun tautitilanne on ollut jatkuvasti pahin. Helsingin IFK joutui nykykiekkoilun aikana historiallisella tavalla jopa luovuttamaan yhden ottelun runkosarjassa koronan takia Oulun Kärpille.

Koronakaudesta ei jää kerholaisittain paljon muisteltavaa.

Joku saattaa tosin olla sitäkin mieltä, että jos sarjasijoituksen piti joskus jäädä Vaasan Sportin taakse, niin hyvä, kun se tilastokummajainen sattui juuri tähän kauteen. Sport voi sitä paitsi yltää vielä pitkällekin. Sillä on vain voitettavaa.

Kausi oli HPK:lle karvas pettymys. Kauteen lähdettiin viimeksi Kanada-maljaa kohottaneena joukkueena. Hämeenlinnan torijuhlat vuoden 2019 keväällä olisivat ansainneet parempaa jatkoa. Sekä urheilullisen että taloudellisen pohjan olisi pitänyt riittää paljon korkeammalle.

Komea ja rohkaiseva loppukiri ei riittänyt, kun surkea alkukausi kantoi satonsa. Ei voi vain todeta: unohdetaan tämä kausi ja keskitytään tulevaan. Pitää osata ottaa myös oppia.

Iskussa pitää olla alusta asti, mutta kova vaatimustaso ei tarkoita selkään puukotusta tappioiden tullessa. Menestyksen saavuttaminen vaatii sitoutumista ja oranssia yhteishenkeä.

Menot