Pääkirjoitukset

Luvassa suomalaisittain mielenkiintoiset kisat

Venäjällä järjestettävistä jääkiekon MM-kisoista piti tulla lajiniilojen kaavailuissa niin sanotut välikisat, koska jo syksyllä maailman parhaat kiekkoilevat World Cupissa. Mutta mitä vielä.

MM-kisahuuma on Suomessa noussut tuttuun tapaan päivä päivältä, eikä vähiten Suomen joukkueen hyvien esitysten ja uusien tähtipelaajien ansiosta.

Leijonilla on koossa muihin maihin verrattuna hyökkäyksellisesti huipputaitava ja mielenkiintoinen ryhmä, jolla on kaikki eväät menestykseen.

Suomi lähtee kovin harvoin kansainvälisiin karkeloihin siten, että joukkueen hyökkäys on paperilla kenties kisojen paras ja nimekkäin.

Monesti aiemmin Leijonat on saapunut arvokisoihin altavastaajana, maalivahtipeliinsä luottavana ja ennen kaikkea tiukasti viisikkona puolustavana joukkueena.

Nyt paperilla nimekkäästä hyökkäyksestä on puristettava tehoja irti jäällä – joukkuepeliä unohtamatta.

Vaikka MM-kisat pelataan joka vuosi, niiden arvostus on säilynyt Suomessa korkealla. Pitkästä kaudesta huolimatta Suomella on näissäkin kisoissa mukana NHL-pelaajia, jotka on jo valittu syksyn huipputurnaukseen.

Kaikkien NHL-statuksen omaavien ei enää tarvitse näyttää taitojaan muhkeamman tilipussin toivossa, vaan kyse on puhtaasti urheilijan halusta menestyä.

Mikko Koivu, Jussi Jokinen ja Mikael Granlund ovat näyttönsä jo antaneet, mutta silti he liittyivät Leijoniin.

Tämä kertoo kunnioituksesta MM-kisoja ja maajoukkuetta kohtaan.

Aivan oman lukunsa Suomen joukkueessa ansaitsevat nuoret tähdet.

Suomessa on puhuttu pitkin kevättä ehkä ikäluokkansa maailman lahjakkaimmasta pelaajasta, Patrik Laineesta. Eikä syyttä, Laine hilasi osaltaan Tapparan mestariksi, samoin kuin nuorten maajoukkueen.

Lainetta vain kolme vuotta vanhempi Aleksander Barkov on puolestaan lyönyt jo läpi lajin kirkkaimmalle huipulle Floridassa. Tulevaisuudessa Leijonien johtohahmoksi noussee myös Sebastian Aho, joka tekee jäällä lähes poikkeuksetta vain oikeita ratkaisuja.

Jääkiekon ystäville uskaltaa luvata, että Leijonat tarjoilee katsojille maalikimaroita – ainakin pitkässä alkusarjassa.