fbpx
Pääkirjoitukset

Media ei jahtaa perussuomalaisia

Entinen
sosiaalidemokraatti Matti Putkonen ilmoitti Ylen aamu-tv:ssä, että perussuomalaiset aloittaa työt puolueen maineen palauttamiseksi. Puoluejohtaja Timo Soinin oikea tai vasen käsi esitti asian erittäin pontevasti.

Putkosen suunnitelmissa on puolueen oman tiedotuksen laadun ja määrän nostaminen. “Salpalinjan” rakentamiseen kuuluvat myös kantelut Julkisen sanan neuvostoon aina, kun puoluetta on kohdeltu mediassa epäoikeudenmukaisesti.

Media voisi ottaa Putkosen ja häntä tukeneen kansanedustaja Jussi Halla-ahon sanat sodanjulistuksena. Lehdistöä ruotii kipakasti myös Soini, joten on syytä laskea puolueen olevan liikkeellä rivit suorina.

Perussuomalaisten tuskaa voi hyvin sekä ymmärtää että hämmästellä. Käynnissä tuskin on ainakaan kokomittainen poliittinen peli, jolla puolueen johto yrittää kerätä irtopisteitä mediaa syyttämällä.

Valtaosa perussuomalaisista on joutunut kohtaamaan jotain, mitä he eivät ole osanneet odottaa ja ymmärtää.

Perussuomalainen arvostelu ei kaiken lisäksi lepää aivan tyhjän päällä. Tästä Halla-aho kertoi esimerkin aamu-tv:ssä – kiusallisesti Ylen kanavalla.

Hän muisteli kuinka Ylen pääuutisissa syksyllä kerrottiin eduskunnan hallintovaliokunnan jäsenten boikotoivan sen puheenjohtaja Halla-ahon vetämää matkaa Tallinnaan. Keskeinen uutinen oli täysin perää vailla.

Elämässä – ja varsinkin politiikassa – pitäisi kuitenkin katsoa eteenpäin. Virheisiin ja kielteisyyteen juuttuminen eivät yleensä rakenna. Kysymys on perussuomalaisten ja median suhteen rakentamisesta!

Jos puolue vakavissaan syyttää korkeista aalloista ja ajoittaisista myrskyistä pelkästään mediaa ja vihamielisiä toimittajia, perussuomalaiset elää harhojen maailmassa.

Puolueen kompurointien lista on lohdutonta luettavaa – paljon kertoo pelkästään kansanedustaja James Hirvisaaren puolen vuoden jäähy. Soinin esikuntineen olisi hyvä herätä huomaamaan, että media tekee työtään.

Perussuomalaiset kaiketi kuvittelee, että muut puolueet ovat tyytyväisiä hampaalliseen lehdistöön. Mikä on tilanne, sen paljastaa kansanedustaja Sampsa Katajan ero Satakunnan maakuntahallituksen varapuheenjohtajan tehtävästä. Kokoomuslainen suuttui uutisesta.

Putkosen suora uhkaus kuormittaa Julkisen sanan neuvostoa kanteluilla oli harkitsematon siirto, sillä kanteluiden vyöry vaikeuttaisi JSN:n toimintaa. Mielipiteen ilmaisun vapautta JSN ei tietenkään ryhdy rajoittamaan.

Putkosen viittaus epäoikeudenmukaiseen kohteluun ja sen aiheuttamaan mielipahaan antaa syyn epäillä, että perussuomalaisten on vaikea kunnioittaa sananvapautta.

Median ja perussuomalaisten – uudenlaisen puolueen – vuoropuhelussa on kehitettävää. Syyttelyn ja uhon sijaan tässäkin asiassa valttia ovat maltti sekä asiallinen ja silti kriittinen suhtautuminen vastapuoleen.

Menot