Pääkirjoitukset

Miekkalinna jää tyhjilleen?

 

Hämeen liiton tuore maakuntajohtaja Timo Reina jyrähti julkisuudessa loppuviikosta Hämeen uuden poliisitalon sijainnista. Eikä maakuntapomo ollut ensimmäinen, joka on ”todennut Miekkalinnasta painavaa asiaa”.
 
Tunnettu tosiasiahan on, että piakkoin vasta valmistuvan Hämeenlinnan Miekkalinnan tilat eivät sovi valtakunnan päättävien rouvien ja herrojen aivoituksiin. Uusi maakunnan pääpoliisitalo sijoitetaan Lahteen, jonne on ”tietenkin” rakennettava uusi poliisitalo. Samaan aikaan Miekkalinna jäänee vajaakäytölle.
 
Voi tätä älyn riemukulkua!
 
Hämeen liitto perustelee omaa uusinta vaatimustaan sijoittamisesta sillä, että Hämeenlinnalla on uusi, nykyaikainen poliisiasema ja parempi maantieteellinen sijainti koko alueeseen nähden.
 
Tietysti on uusi ja nykyaikainen, kun ei ole vielä käytössäkään. Tietysti on keskemmällä Hämettä, kun katsoo kartalta!
 
Timo Reina on siinä aivan oikeassa, että Hämeenlinnan Miekkalinnaan pitäisi sijoittaa muita poliisihallinnon tehtäviä, jos maakunnan pääpoliisipaikka on Lahdessa. On suuri surku, jos maan moderneimmaksi kehuttu poliisitalo jää vajaakäyttöön pelkästään tiheään tahtiin poukkoilevan suunnittelun vuoksi.
 
Esimerkiksi hajasijoittaminen Helsingin suunnasta sopisi vallan hyvin Miekkalinnan käyttöasteen parantamiseksi. On se ainakin parempi vaihtoehto kuin se, että Helsinkiin rakennetaan tai hankitaan lisätilaa tilanahtauden vuoksi.
 
Tyhjillään ei Miekkalinnaa kannata pitää. Tuskinpa poliisien ”asiakaskuntakaan” räjähdysmäisesti paisuu joka soppea täyttämään.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic