Pääkirjoitukset

Nyt se on tehtävä

Kaupungissa tiedetään jo, mistä syksyllä puhutaan: Ahveniston maauimalasta. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo, että vaihtoehtoja ei ole: allas on kunnostettava. Nyt on suunnittelussa jo tosiaan keskityttävä olennaiseen, eli siihen, miten altaasta saadaan kaupungille ja kaupunkilaisille paras mahdollinen hyöty.

Allasremonttia on siirretty jo vuosikymmeniä. Altaalle ei ole tehty oikeastaan mitään sen rakentamisen jälkeen eli 60 vuoteen. Kun allas poistui lopullisen tuntuisesti käytöstä, siitä tuli suomalaisen olympiahistorian surullisin muistomerkki. Allas pitäisi kunnostaa kokonaan valtion kustannuksella ja vähintäänkin hankkeeseen pitäisi löytyä myös yksityistä rahaa, kunnollinen sponsori. Kumpainenkaan toive ei kuitenkaan valitettavasti ole realistinen.

Ei ole Juha Isosuon mukaan sellaista virkamiestä, joka esittäisi allasremontin siirtämistä. Kaupunki joutuu kuitenkin tinkimään lähes kaikesta. Tietyt kunnallispoliitikot eivät taatusti jätä kunnallisvaalisyksynä esittämättä, että altaan kunnostus pitää siirtää (perua), koska rahaa tarvitaan kipeämmin moneen muuhun asiaan. Reijo Martikainen (vas.) päättää valtuustossa melkein kaikki puheenvuoronsa lisäykseen: ”Muuten olen sitä mieltä, että Ahveniston altaaseen ei pidä rahoja upottaa”. Eikä Reiska ole yksin. Takuuvarmasti altaan kanssa asetetaan vastakkain niin vanhustenhoito kuin lasten homekoulujen kunnostuskin.

Keskustelu on kaikkine harhapolkuineen käytävä ainakin kerran vielä läpi. Se kuuluu demokratiaan, mutta kaiken sen jälkeenkin: nyt se vaan on tehtävä.

Me veronmaksajat olemme päässeet tähän asti sittenkin vähällä. Apparan hoidosta ovat vastanneet paljolti talkoolaiset eli Ahveniston suojeluyhdistys. Kannattaa muuten käydä Olympiapuiston tornikahvilassa ja vilkaista samalla sitä allasta. Kahvila on ainakin kesän aluksi avoinna kello 12-17.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic