Pääkirjoitukset

Onko paha paikka asua?

 

Jos meidän toimittajien aikaansaannoksia on vähänkään uskominen, niin Suomesta on onnistuttu kehittämään vajaassa vuosisadassa todella paha paikka asua. No, kaikki ei ole pelkää toimittajien virittämää mielikuvaa helvetin esikartanosta, vaan viestin välittämistä poliittisten päättäjien ja johtavien virkamiesten ajatuksista. Joka tapauksessa kokonaiskuva on vallan kauhea, musertava suorastaan..
 
Tehdäänpä pieni listaus. Kaikki menee koko ajan huonompaan suuntaan. Kun lähtötilanne on jo surkea, lopputulos on katastrofi. 
 
Palvelut eivät pelaa, talous on kuralla, junat eivät kulje aikataulussaan, lääkärille pitää jonottaa, jalkakäytäviä ei ole aina hiekoitettu, päiväkodissa epäillään hometta, hiihtolatua ei ole höylätty kivikovaksi, luistinradalla on monta senttiä lunta, koirat paskovat portin pieleen.
 
Työttömiä on pian yli 90 % väestöstä, kaikki teollisuuslaitokset ovat muuttaneet Aasiaan, työtä tekevät ovat Euroopan laiskimpia ja johtajat korottavat bonuksiaan.
 
Sen lisäksi ulkomailta muuttaneet veivät kaikki jäljellä olevat työpaikat, poliiseja ei näy enää kuin elokuvissa, liivijengit vartioivat pian syrjäkyliä naapuriavun hengessä, ampujat riehuvat sattumanvaraisesti isoissa ihmisjoukoissa, perheissä annetaan turpiin isiä, äitejä ja lapsia.
 
Tämän päälle kansasta 99 % on masentuneita, 95 % syö laihdutuslääkkeitä, liki kaikkia koululaisia kiusataan, nuoret ovat syrjäytyneitä, aikuiset työttömiä ja vanhukset ovat vailla kaikkea turvaa.
 
Samaan aikaan tuloerot kasvavat, köyhät köyhtyvät, rikkaat rikastuvat, leipäjonot venyvät.
Kaikki kunnat ovat konkurssissa, valtio velkaantunut, eduskunta tappelee keskenään ja hallitus ei osaa tehdä ensimmäistäkään päätöstä tilanteen korjaamiseksi.
 
Valtion virkamiehet ovat osaamattomia (varsinkin kun Sailas jäi eläkkeelle), oikeus jakaa raiskauksista kohta rikesakkoja, vankilat täyttyvät silti yli äyräiden ja presidentti ei armahda enää yhtäkään rikollista.
 
Perkeleellisen ikävä ja masentava maa tämä Suomi!
 
Olisi se kyllä ihmeellinen valtakunta, jos taaperoille olisi erilaisia hoitopaikkoja, kaikki lapset pääsisivät kouluun, ammattiin voisi opiskella ilmaiseksi! Vautsi!
 
Ja se vasta ihmeellistä olisi, jos sairauksiaan voisi tarkastuttaa kutakuinkin ilmaiseksi, lääkkeitä saisi halvalla, sairaalassa hoidettaisiin vakavampiakin vammoja, tuberkkeleita ja muita hirmupöpöjä. Ja vaihdettaisiin lonkkia muovisiin – sieltä vain varaosahyllystä sopiva tempaistaisiin. Olisi se.
 
Ja yhä paremmaksi muuttuisi, jos työtä vaille jäävä saisi jonkinlaista korvausta, työtä himoitseva hankkisi itselleen jotakin käppäsemistä. Ja päälle päätteeksi voisi päästä eläkkeelle heti kohta 60 vuotta täytettyään. Se vasta jotakin olisi!
 
Kun vielä olisi tietä omalla autolla ajella, rautatietä junalla körötellä, vesipolkua laivalla samota, lennellä sinessä taivaan. A vot, siitä riemua riittäisi.
 
Ainahan siitä saa haaveilla.
 
Yhtä helvettiähän tämä on – elää Suomessa.
 

Mainos