Pääkirjoitukset

Pellemäinen veijari

 

Kovin montaa pellemäistä poliitikkoa ei ole maa päällään kantanut, kuin on italialainen Silvio Berlusconi. Miljonääri, mediamoguli, naistennaurattaja, jalkapallokeisari. Hirviömäisempiä ja tyhmempiä varmasti tukuittain, mutta pellemäisyydessään Silvio on vailla vertaa.
 
Mies leikkii jälleen läntisen demokratian kanssa, kun pyrkii palaamaan vielä kertaalleen Italian pääministeriksi. 
 
Italialaisten innostumista kaikenlaisiin skandaaleihin on mahdoton ymmärtää, kun valta tarjotaan lähes pelkästään omien etujen ajamiseen.
 
Paluuhankkeen perustana on tällä tavoin välttää oikeuskäsittelyt ja valtavan taloudellisen imperiumin kriisiytyminen. 
 
Pelkästään tänä syksynä hän sai tuomion yhdessä muiden johtomiesten kanssa 10 miljoonan euron verovelkojen maksamisesta. Tiedon saatuaan mies ilmoitti kylmästi, että ”pitänee palata politiikkaan, niin e tarvitse maksaa”.
 
Paljastukset pääministerin mafia- ja fasistiyhteyksistä, taloudellisista väärinkäytöksistä ja bunga bunga -bailuista nuorten alastomien neitosten kanssa olisivat tuhonneet kaikkien länsimaisten poliittisen uran. Pienemmästäkin on saanut lähteä.
 
Italiassa kaikki on ilmeisen toisin. Samaan aikaan kun liki koko Eurooppa kärvistelee Italian taloudellisen katastrofin kanssa, tämä sirkuspelle surkuttelee vain omia miljooniaan. 
Kelmimäinen veijari.

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic