fbpx
Pääkirjoitukset

Repivä politiikka ei palvele kuntalaisia

Vuoden kuluttua uudet kunnanvaltuustot ovat järjestäytyneet. Lautakunta- ja hallituspaikat on jaettu. Ehkä ensimmäinen valtuuston kokouskin on pidetty.

Vaalitulosta on vielä vaikea veikata suuntaan tai toiseen.

Hattulassa valtuutetut kieltäytyivät pienentämässä valtuustoa sillä perusteella, että näin saadaan uusia ja nuoria luottamushenkilöitä.

Valintakynnys on korkea ylittää ensimmäisellä kerralla. Jo valtuustossa istuvat ovat useimmiten etulyöntiasemassa. Ehkä hattulalaiset tekivät viisaan ratkaisun.

Hämeenlinnassa päätöksenteon uudistamista on lähestytty sisällöt ja toimintatavat edellä. Luottamuspaikkojen määrä ja organisaatio tulevat vasta viimeiseksi.

Epäilemättä niistä on jo käyty keskusteluja, mutta esityksiä ei ole tihkunut julkisuuteen.

Janakkala sanoo palaavansa asiaan vasta syksyllä.

Hämeenlinnassa useimpien äänestäjien toive lienee, että seuraava vaalikausi sujuu paremmassa yhteisymmärryksessä kuin nykyinen.

Kaikesta ei pidä olla yhtä mieltä. Silti tarvitaan avointa keskusteluyhteyttä ja mielipiteidenvaihtoa.

Kaupunginvaltuusto teki alkuviikosta raskaan päätöksen hyllyttämällä jo toisen perussuomalaisen valtuutetun. Tässä tapauksessa ei ole tunnustusta virheellisestä menettelystä.

Poliisi tutkii asiaa varmasti tovin ennen kuin siihen saadaan selvyyttä.

Perussuomalaisten kärkiehdokkaat ratsastivat valtuustoon avoimuuden teemalla. Heidän toimintansa oli kuitenkin alusta pitäen kaikkea muuta kuin avointa.

Moni äänestäjä odotti uudenlaista poliittista kulttuuria. Ns. vanhat puolueet olivat varsinkin aikaisempina vuosina harrastaneet kabinettikähmintöjä.

Pienpuolueita ei otettu luottamuspaikkojen jaossa riittävästi huomioon. Se johti Pro Hämeenlinna -koalition syntyyn.

Repivä kahtiajako ei palvele äänestäjää ja veronmaksajaa. Politiikkaan tarvitaan ihan tavallisia ihmisiä, jotka osaavat tehdä yhteistyötä toisin ajattelevien kanssa ja sovitella näkemyksiään.

Heitä pitää nyt kannustaa ehdokkaiksi, vaikka nykyisen somejulkisuuden rajuus saattaa pelottaa.

Menot