Pääkirjoitukset

SCC edelleen arvailujen varassa

 

Hämeenlinnaan kaavailtu Sunny Car Center Oy yritti vakuuttaa tämän viikon tiedotustilaisuudessaan autokaupan keskittymän saaneen merkittävästi lihaa luitten ympärille. Ainoaksi todelliseksi uudeksi tiedoksi jäi vakuuttelu siitä, että Yhdysvalloista on löytynyt investori.
 
Rahoittajalla on tosin kaksi ehtoa – saada kauppakeskukselle oma liittymä moottoritielle ja uusi kaavarunko Kaurialaan.
 
Moottoritien uuden liittymän rakentaminen ei ole hämeenlinnalaisten käsissä. Kaupunki, SCC:n johto ja mukana olevat yhteistyöyritykset lobbaavat nyt liittymän puolesta. Tulos jää nähtäväksi.
 
Kaurialan kaavoittaminen asuinalueeksi onnistuu varmasti, se on enää toteutusta vaille valmis asia. Aivan eri asia kuitenkin on, miten nopeasti kaavaratkaisu lopulta vaikuttaa autokaupan alueeksi miellettyjen yritystonttien omistajiin. Alueella on paljon muutakin yritystoimintaa kuin autokauppaa.
 
SCC:n kannalta ratkaisevaa on autokauppiaiden reagointi. Näillä näkymin paikalliset toimijat eivät edelleenkään ole innostuneet kauppakeskittymän tarjoamista ratkaisumalleista.
 
SCC:n suunnitelma on ”paperiversiona” hieno, kuten erän alan toimijoista sanoo. Käytännössä tilanne ei ole kuitenkaan yhtä yksinkertainen.
 
Jotta ratkaisumalli toimisi käytännössä, pitäisi alan toimijoiden mielestä Hämeenlinnassa tehdä autokauppaa vähintään kaksinkertaisesti nykyiseen verrattuna.
 
Saako pelkkä autokaupan keskittymä suomalaiset autojen ostajat matkaamaan ostoksille Hämeenlinnaan, kun sama auto on myynnissä kotipaikkakunnalla aivan samalla hinnalla?

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic