Pääkirjoitukset

Teatterille uusi pomo

 

Hämeenlinnan Teatterin johtaja vaihtuu, kun Heikki Paavilainen jättää tehtävänsä ensi vuoden aikana. Ainakin yleisönpalautteen perusteella ylivoimainen enemmistö teatterikävijöistä on suruissaan Paavilaisen päätöksestä. Hän on tehnyt hyvää työtä viimeisten vuosien aikana – luotsannut teatterin entisestä ”ketunkolosta” upeaan uuteen teatteritaloon ja pitänyt samalla ohjelmiston mielenkiintoisena.
 
Yksi asia Paavilaista itseään jää varmasti jurppimaan Hämeenlinnan vuosilta – kaupungin tuki. Teatterin taloudenpidossa on pidetty tiukkaa linjaa, mutta silti jouduttiin lomautuksiin kun kaupunki leikkasi tukeaan.
 
Tänä vuonna teatteri talous lienee niukasti plussalla, tulevakin vuosi näyttää valoisalta. Paavilainen on useammassa yhteydessä antanut ymmärtää, ettei kaupungin johdon suunnasta ole juuri tukea tullut, vaikka teatteri on tiukasti kaupunkisidonnainen. Paavilainen ilmoitti suoraan, että ”talkootöiden tekeminen Hämeenlinnan kaupungille” söi motivaation.
 
Uuden johtajan etsintä on jo käynnissä. Teatterin hallitus on linjannut, että paikka ei mene avoimeen hakuun. Hallitus kartoittaa potentiaaliset kandidaatit ja valitsee tulevan johtajan kutsumenettelyn perusteella.
 
Ehdokkaita on Suomen kokoisessa massa hyvin rajallinen määrä, kun työsarkana ovat sekä taiteellisuus että talous. Vaatimukset rajaavat jo melkoisen osan ehdokkaista valinnan ulkopuolelle.
 
Joka tapauksessa Paavilaisen saappaita ei ole aivan helppo täyttää.

Päivän lehti

30.3.2020