Pääkirjoitukset

Torstaina hallissa vain maski naamalla

Hämeenlinna tunnetaan HPK:sta ja torstai-illasta alkaen myös koronarajoitukset ymmärtävästä jääkiekkoyleisöstään. Päästään edes vähän enemmän kiinni "normaaliin".
HPK on teettänyt kannattajilleen myynnissä olevia kestomaskeja, jollaista esittelee Silja Friberg. Torstain ottelussa jaossa olevat maskit ovat kuitenkin kertakäyttöisiä. Kuva: Riikka Mäntyneva
HPK on teettänyt kannattajilleen myynnissä olevia kestomaskeja, jollaista esittelee Silja Friberg. Torstain ottelussa jaossa olevat maskit ovat kuitenkin kertakäyttöisiä. Kuva: Riikka Mäntyneva

Rinkelinmäen yleisö on jääkiekon liigakauden alkaessa paljon vartijana.

Torstaina lajin ystävien ja median huomio kääntyy Hämeenlinnaan. Viesti leviää laajalle. On ainutlaatuinen tilaisuus näyttää esimerkkiä, joka leviää muillekin liigapaikkakunnille.

Nyt ei pidä enää vilkuilla sivuille ja mutista, että maskinkäyttö on jokaisen oma valinta ja perustuu ”vain” suositukseen. Ei muuten perustu. Nyt on todellisen oman ja samalla yhteisen valinnan paikka jääkiekkokaupungissa.

Otetaan kunnia-asiaksi KKM-periaate: Kaikki Käyttävät Maskia. Saatavuus ei ainakaan ole ongelma, kun HPK jakaa kaikille sellaiset.

Näistähän ei tarvitse enää edes muistuttaa: turvavälit, käsihygienia ja se, että katsomoon lähdetään vain ja ainoastaan terveenä.

Hämeenlinna tunnetaan HPK:sta ja torstai-illasta alkaen myös koronarajoitukset ymmärtävästä jääkiekkoyleisöstään.

Urheilullisesti Hämeenlinnan Pallokerho ja Oulun Kärpät tekevät historiaa, kun ratkaisemattomaan päättyneen viime kauden jälkeen edelleenkin tuorein finaalisarja on pelattu joukkueiden välillä huhti-toukokuussa vuonna 2019.

Yleisömäärää on jouduttu olosuhteiden pakosta rajoittamaan ja samaan aikaan lipunhinnat on nostettu jo aika suolaisiin summiin.

Otteluilla ja niiden seuraamisella saattaa olla koronasyksynä ihmisille arvaamattoman iso merkitys. Monille urheiluviihde tuo hyvän mausteensa arkeen ja elämänmenoon. Nyt päästään edes osittain ja vähän enemmän kiinni kaikkien kaipaamaan ”normaaliin”.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi koronaepidemian kiihtymisvaiheessa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida aina välttää lähikontakteja. Yleinen välinpitämättömyys on ennakoinut rajoitusten kiristymistä uudelleen.

Tartuntaketjut saattavat päästä valloilleen niin jäällä, pukukopissa, katsomossa tai vaikka kahvijonossa. Lopputulos on pahimmillaan epidemian paheneminen – ja siinä sivussa liigan keskeytys viimekeväiseen tapaan. Elämän ja terveyden kysymys kun jääkiekkokaan ei voi olla.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic