Pääkirjoitukset

Työ ja tekijät on saatava paremmin kohtaamaan

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) tarkensi tiistaina viikko sitten esitellyn hallituksen työllisyys- ja yrittäjyyspaketin sisältöä.

Suomalaisen työelämän uudistustarpeet – ja työttömyys – ovat niin iso ongelmavyyhti, ettei ratkaisuja löydy kertaheitolla. Kun yksi iso lääke puuttuu, on turvauduttava useisiin työllisyyttä parantaviin toimiin.

Yksi pahimmista ongelmista suomalaisessa työelämässä on edelleenkin se, että työ ja tekijät eivät kohtaa. Joustavuutta ja työvoiman liikkuvuutta alalta toiselle tarvitaan lisää.

Hallitus kannustaa työttömiä monin tavoin aktiiviseen työnhakuun. Se on aivan oikein.

Työttömiä velvoitetaan aikaisempaa laajemmin ottamaan vastaan sellaista työtä, josta maksettava korvaus on mahdollisesti pienempi kuin asianomaiselle juuri sillä hetkellä maksettava työttömyyskorvaus. Se on erittäin kovaa keppiä, jonka teho on arvoitus.

On vuosia ja jopa vuosikymmeniä hoettu, että työn tekeminen pitää olla aina kannattavampaa kuin erilaisten etuisuuksien varassa eläminen. Aina se ei kuitenkaan ole.

Silloin on kysymys kuitenkin lyhytnäköisestä kannattavuudesta.

Työn tekeminen – myös koulutusta vastaamattoman työn – vie asianomaista eteenpäin. Pätkätöiden maailmassa monelle tämä on jo arkipäivää.

Työttömien edellytetään raportoivan nykyistä enemmän työnhaustaan. Ehdotuksen mukaan työttömän on osallistuttava kaikkiin työvoimapalveluihin. Tähän voisi lisätä, että työvoimapalveluiden on myös toimittava – ja tarvittaessa joustettava, nähtävä työtön kaiken jälkeenkin yksilönä, jolla on oma elämäntilanteensa.

On äärimmäisen ikävää, jos työttömät kokevat nyt joutuvansa pelkän kiristyksen kohteeksi. Niin ei saa olla. Kiristys ei työllistä ketään.

Ehdotettu työnäyte-kokeilu on tuomittu jo alimpaan helvettiin orjatyöksi.

On syytä kuitenkin muistaa, että kykyjen näyttäminen työelämässä on kaikkein kriittisen vaihe monille, etenkin nuorille työttömille.

Palkattomuus on kirosana, mutta sen yli olisi jotenkin nähtävä. Työnantajille ei pidä antaa mahdollisuutta keinotella työnäytettään antavilla työntekijöillä. Jokainen työsuhde – ja myös työnäytekokeilu – on lopultakin luottamuskysymys.

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic