Pääkirjoitukset

Verkko kiristyy

Naisseikkailut käyvät Yhdysvaltojen presidentille kalliiksi.
Donald Trump ei selviä nykyisestä tilanteesta uhoamalla ja riehumalla.

Donald Trumpin kujanjuoksussa seinä lähestyy vauhdilla. Kuinka pitkään maailman mahtavimman valtion keulamies voi valehdella jatkuvasti päin naamaa ja hokea viattomuuttaan ilman, että hänen oman puolueensa mitta täyttyy?

Trumpin naisseikkailut alkavat käydä kalliiksi. Aikuisviihdetähti Stormy Danielsin tapaus kuvaa erinomaisesti presidentin toimintaa ahdingossa.

Ensin hän kiistää naisen kaikki väitteet, syyttää kiristyksestä ja väittää Danielsin keksineen kaikki tapahtumat, joita hänen mukaansa ei ole koskaan tapahtunut.

Seuraavassa vaiheessa Trump tylysti sivuuttaa aiemman todistelunsa, kun media kysyy Danielsille maksetuista kipurahoista. Hän ei ole kuulemma tiennyt tällaisesta mitään.

Viimeisimmässä käänteessä hän sanoo maksaneensa aikuisviihdetähden hiljaiseksi omasta lompakostaan eikä vaalikassasta.

Vielä pitäisi tietää suojeltiinko tällä maksulla liikemiehen henkilökohtaista mainetta vai hänen uskottavuuttaan presidenttiehdokkaana?

Jos samanlainen viivytystaktiikka, mikä on todennäköistä, paljastuu Venäjän osallistumisesta presidentinvaaleihin, alkaa Trumpin aika presidenttinä käydä vähiin.

Kovin epätoivoisia alkavat olla miehen puheet, kun hän vetoaa kansalaisiin, ettei virkasyytteeseen pitäisi asettaa miestä, joka on tehnyt niin paljon hyvää liittovaltion ja sen kansalaisten taloudelle. Trumpin mukaan kaikista tulee yksinkertaisesti köyhiä, jos hän ei pysty jatkamaan presidenttinä.

Trumpille ovat liikemiesurallaan tulleet oikeussalit tutuiksi. Erimielisyyksissä hän on mieluusti nostanut kanteita ja vastannut häntä vastaan nostettuihin juttuihin vastakanteilla.

Uhoamalla ja riehumalla hän ei nykyisestä tilanteesta selviä.

Hänen ydinryhmäänsä kuuluneen juristi Michael Cohenin mahdollinen todistus käynnissä olevassa Venäjä-tutkinnassa saattaa olla sellainen verkko, mistä Trump ei enää luikertele irti.

Päivän lehti

11.7.2020